23 april 2021 In de media

De strijd om Europees voetbal gaat verder

Na de helaas verloren bekerfinale afgelopen zondag staat de Eredivisie weer voor de deur. Locatie is wederom de Rotterdamse Kuip voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Het is het duel tussen de nummers 4 en 5 op de ranglijst. Een duel van grote waarde voor beide ploegen.

In de bekerfinale tegen Ajax moest Jacob Rasmussen kort voor tijd na een rode kaart het veld verlaten. De verdediger moet door een schorsing de wedstrijd in Rotterdam aan zich voorbij laten gaan. Tomas Hajek is normaal gesproken zijn vervanger, zo liet hoofdtrainer Thomas Letsch vrijdag weten. Patrick Vroegh is nog geblesseerd en ook voor Eli Dasa, die tijdens de bekerfinale geblesseerd raakte, komt het treffen van zondag zeer waarschijnlijk te vroeg.

Vitesse pakte eerder dit seizoen drie punten in GelreDome tegen de ploeg van trainer Dick Advocaat. Oussama Darfalou was in Arnhem de matchwinnaar met het enige en dus winnende doelpunt: 1-0. De Rotterdammers zijn de laatste weken aan een prima reeks bezig en zijn al vanaf maart ongeslagen. Grote man bij Feyenoord in die reeks van ongeslagen wedstrijden was Steven Berghuis. De aanvaller was in 4 van de 5 gespeelde duels trefzeker en staat inmiddels op 17 competitiedoelpunten.

Inzet en prioriteit is allereerst het behoud van plek 4. Feyenoord zit de Arnhemmers met 2 punten op de hielen. In de strijd om de bovenste plekken kan Vitesse bij een goed resultaat aanstaande zondag mogelijk weer aansluiting vinden bij de nummers 2 en 3. Daarbij is het ook afhankelijk van de resultaten van zowel PSV als AZ. Letsch: “De focus ligt op de laatste vijf wedstrijden van het seizoen. Onze uitgangspositie is helder. We hebben het hele seizoen om de bovenste plaatsen gespeeld. We gaan naar Rotterdam voor de drie punten.”

De oefenmeester vervolgt: “In deze fase van het seizoen kan er van alles gebeuren. Je ziet her en der verrassende resultaten. Iedereen vecht voor hun kansen. Ook wij zijn er klaar voor om alles te geven.”

Tot slot kijkt de trainer vooruit naar een wedstrijd waarbij er, eindelijk, weer publiek aanwezig mag zijn: “Ik ben blij dat er weer supporters welkom zijn. Hopelijk is het een goede stap naar meer wedstrijden met publiek. Natuurlijk speelt het mee dat we, uitgerekend in dit weekend, een uitwedstrijd spelen. Het is aan ons om de atmosfeer op de juiste manier te benutten.”

Feyenoord vs Vitesse begint zondag 25 april om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: