5 maart 2022 In de media

De V van onVrede!

Na een week met mooie resultaten van onze club had de wedstrijd tegen Sparta in het teken moeten staan van vrede en van solidariteit met de mensen in Oekraïne.

Helaas is van deze boodschap na de wedstrijd weinig meer over en overheerst de onvrede en woede over de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd. Niet voor het eerst dit seizoen is een kleine groep erin geslaagd onze club, ons team en onze supporters in diskrediet te brengen.

En eerlijk gezegd vragen wij ons als bestuur af of we nu, slechts twee weken na de uitwedstrijd in Utrecht, weer een statement moeten maken en ons wederom moeten uitspreken tegen dit gedrag en deze incidenten.

Zwijgen is echter geen optie. Ook wij zien en horen de woede en afkeer van vele Vitesse-supporters en delen die volledig. Ook wij zijn woedend!

Tegelijkertijd vinden we ook dat we na moeten denken hoe wij als SV bij kunnen dragen aan het stoppen van dit gedrag door een aantal rotte appels. Het kan en mag niet zo zijn dat een paar mensen het verpesten voor de vele supporters die Vitesse een warm hart toedragen en met plezier en passie onze club aanmoedigen. Dat supporters, spelers, arbitrage, stewards, fotografen of cameramensen zich niet veilig kunnen voelen in ons stadion is volstrekt onacceptabel.

De komende tijd zullen wij actief op zoek gaan naar de juiste manier om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van dit soort incidenten en de enorme schade die het onze club toebrengt. Dit moet stoppen!

Komende donderdag is GelreDome nagenoeg uitverkocht voor de wedstrijd tegen AS Roma. Wij roepen elke supporter op onze club te steunen, toe te juichen en ons samen van onze beste kant te laten zien.

Forza Vitesse!

Het SV bestuur

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: