14 juni 2021 In de media

De Vitesse G-Trofee keert terug in Arnhem!

Na drie jaar keert een prachtige traditie terug op onze trainingsaccommodatie op Papendal: de Vitesse G-Trofee! De Vitesse G-Trofee wordt al georganiseerd sinds 1996, maar lag een aantal jaar stil. De organisatie ligt in handen van Stichting Vitesse Betrokken. Op woensdag 1 september 2021 is het gelukkig weer zover. Teams bestaande uit deelnemers met een verstandelijke beperking gaan de strijd aan voor een mooie beker en natuurlijk de jaarlijkse eer. De dag gaat van start om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Voor wie?

De Vitesse G-Trofee is een voetbaltoernooi voor (jong)volwassenen (18+) met een verstandelijke beperking (licht tot zeer ernstig). De wedstrijden zijn 6 tegen 6 en een team bestaat uit maximaal 10 personen. In het verleden was deelname alleen mogelijk voor woonvoorzieningen en gezinsvervangende tehuizen. Dit jaar zitten hier geen eisen aan. Ook G-teams van amateurverenigingen kunnen zich dus aanmelden. De teamleden moeten uiteraard wel voldoen aan bovenstaande eisen*.

* Er worden geen uitzonderingen gemaakt voor lichamelijke beperkingen. Voor woonvoorzieningen en gezinsvervangende tehuizen geldt de uitzondering dat er maximaal één teamlid van 16 of 17 jaar mag deelnemen, mits deze ook behoort tot het huishouden.

Edward Sturing, Hoofd Vitesse Voetbal Academie, is blij dat de G-Trofee terugkeert: “Ik heb de G-Trofee als speler en als trainer meerdere keren meegemaakt. Het is één van de leukste activiteiten in een voetbalseizoen. Het plezier dat zowel deelnemers als de spelers hebben tijdens dit toernooi, is fantastisch om te zien.”

Meld je nu aan

Er is tijdens de G-Trofee 2021 plek voor maximaal 16 teams en VOL=VOL. Wees er snel bij zodat we jouw team een plek in het toernooi kunnen verzekeren. De inschrijving sluit op vrijdag 23 juli.

Kosten

Er zitten geen kosten verbonden aan deelname.

Kijk voor nog meer informatie op VITESSE.NL/VITESSEGTROFEE. Op deze pagina kan je je ook inschrijven.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: