22 mei 2020 In de media

De volgende generatie Cornelisse krijgt de kans om door te stromen

Eerder deze week werd bekend dat er zes spelers uit de Vitesse-academie hun kans krijgen in de voorbereiding op het seizoen 2020 – 2021. Daar wordt nog een Vitesse-talent aan toe gevoegd: Enzo Cornelisse.
Enzo is de zoon van de Vitesse Onder 21 assistent trainer Tim Cornelisse. Vader Tim droeg van 2000 tot 2004 het Vitesse-shirt en speelde 147 wedstrijden in het geel-zwart. Sinds enkele jaren is hij jeugdtrainer bij de Arnhemse eredivisionist. Komend jaar assisteert hij hoofdtrainer Nicky Hofs bij de beloften van Vitesse (Onder 21)

Zoon Enzo speelt al negen jaar bij de Vitesse-academie. Hij doorliep alle jeugdelftallen. De zeventienjarige linkspoot is centrale verdediger en sluit in de voorbereiding aan bij de A-selectie van Vitesse.

Naast Enzo Cornelisse maken ook Brend Leeflang, Daan Huisman, Million Manhoef, Roy Kuipers, Yassin Oukili en Richie Musaba de voorbereiding van het seizoen 2020 – 2021 mee. De Vitesse-talenten die de staf en technisch directeur Johannes Spors weten te overtuigen, blijven ook na de aanloop naar het seizoen onderdeel uitmaken van de Vitesse-selectie.

Vitesse gaat nadrukkelijker voor de jeugd, in de toekomst. De Vitesse-academie krijgt een prominentere rol In de beleidsaanpak van de Arnhemmers.

Vitesse heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de eerste training is gepland en de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat starten.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: