29 april 2021 In de media

De willekeur regeert richting voetbalsupporters!

Het kabinet heeft besloten om de proef van afgelopen week om in het betaalde voetbal met supporters te spelen niet te verlengen. De supporters snappen er niets van en de willekeur regeert.

Slechts één speelronde met publiek voor Vitesse

De KNVB speelt de vermoorde onschuld, maar ook in Zeist schort het aan een duidelijke stellingname en een gelijke behandeling voor alle clubs. Vitesse en haar supporters zijn extra hard getroffen. Van de vier speelronden mét toeschouwers is er slechts één keer beperkt publiek (5000) welkom geweest in Arnhem door de coronamaatregelen. En dat was vorig jaar september (!) tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Dat houdt in de Arnhemse club niet alleen financieel zwaar getroffen wordt door derving van inkomsten (in één halve dag werden al 1000 kaarten gereserveerd door supporters), maar ook de Vitesse-supporters wel heel erg tekort gedaan worden. Dit seizoen slechts één keer Vitesse kunnen bewonderen en ook nog eens de bekerfinale ‘publiekloos’ aan je voorbij zien gaan, terwijl de week erna gewoon met beperkt publiek gespeeld mocht worden, is een hard gelag.

“Heel jammer. Balen dit”, zegt Roderik van Veelen, voorzitter van de Supportersvereniging Vitesse. Hij had al kaarten besteld, om samen met zijn vader naar de wedstrijd (Vitesse – PEC Zwolle, red.) te gaan. “We zijn echt teleurgesteld. We hadden er toch een beetje op gerekend.”

De vraag is hoe het verder gaat in het betaalde voetbal met betrekking tot de aanwezigheid van toeschouwers. Het wachten is op een besluit van de regering. Intussen schieten de festivals, fieldlabs en plekken waar toeschouwers mogen komen uit de grond, worden ruim 2000 opeengepakt tegen corona demonstrerende mensen in de binnenstad van Arnhem ongemoeid gelaten en heeft de voetbalsupporter het nakijken. Maar 3000 negatief geteste supporters 90 minuten in de vrije lucht een voetbalwedstrijd laten kijken, is onmogelijk.

Snapt u het nog? Wij niet!

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: