5 juli 2016 In de media

De Wit over vertrek B-junior: ‘Moeilijk tegen te wapenen’

De kooplust van Europese subtoppers kost Vitesse het nodige talent. Naast Kevin Diks, die de overstap maakt naar Fiorentina, raakte Vitesse eerder deze week ook de 16-jarige Nathan Baxter kwijt. De getalenteerde verdediger maakt de overstap naar Everton.
,Daar zijn wij natuurlijk niet blij mee", verklaart algemeen directeur Joost de Wit. ,,Nathan stond bij ons te boek als een heel goede speler. Everton zal hem wel aanspreken. Het is heel moeilijk voor Nederlandse clubs om je hiertegen te wapenen. Bij Ajax, PSV en Feyenoord hebben ze hier nog meer last van. Aan de andere kant: amateurclubs overkomt hetzelfde als wij daar spelers scouten. Vergoeding? Er worden afspraken gemaakt op het moment dat zo'n jonge speler de overstap maakt. Daar doen we alleen geen uitspraken over."

Baxter is geboren en getogen in het Engelse Manchester. De linksbenige centrumverdediger verhuisde op zijn zesde met zijn ouders naar Amsterdam. Daar sloot hij zich aan bij amateurvereniging Buitenveldert. Baxter werd in 2014 opgepikt door Vitesse. Na amper twee jaar in Arnhem heeft Everton de tiener zo ver gekregen om te remigreren naar Engeland, tot ongenoegen van Vitesse.

Geen verband met vertrek Gerry Hamstra 
De overstap houdt volgens De Wit geen verband met de afwezigheid van een Hoofd Opleiding. Gerry Hamstra vertrok vorige maand naar Heerenveen en Vitesse heeft nog altijd geen vervanger binnengehaald. ,,De taken van Gerry zijn verdeeld en worden keurig waargenomen. Het vertrek van een jongen als Nathan had de oude of nieuwe Hoofd Opleiding ook niet tegengehouden."

De zoektocht naar een nieuwe Hoofd Opleiding is bijna afgerond. De verwachting is dat Vitesse deze week nog bekendmaakt wie Hamstra zal opvolgen.
 

De Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: