1 juli 2011 In de media

De ‘droomdag’ van John van den Brom – terugblik

Drie dagen zat John van den Brom thuis, waarbij zijn mobiele telefoon vrijwel continu aan het oor vastgeplakt zat en het contact met zaakwaarnemer Louis Laros intensief was. Uiteindelijk was er donderdagochtend 30 juni geelzwarte rook en liep de voormalige middenvelder van Vitesse gelukzalig GelreDome binnen.

Een terugblik op de ‘droomdag’ van de nieuwe Arnhemse hoofdtrainer.

12.58 uur
John van den Brom en zijn zaakwaarnemer Louis Laros parkeren hun auto op parkeerplaats Madrid van stadion GelreDome. Na het afsluiten van de auto loopt Van den Brom meteen drie medewerkers van Vitesse tegen het lijf. Een warm welkom volgt door het trio dat de trainer nog kent uit de tijd dat hij nog wekelijks als speler actief was voor de Arnhemmers. ‘Alsof ik niet weg ben geweest’, zegt Van den Brom als hij vervolgens kort bijpraat met algemeen directeur Paul van der Kraan en technisch directeur Ted van Leeuwen.

14.10 uur
Het is de beurt aan Vitesse TV om de nieuwbakken coach als eerste te interviewen voordat de geplande persconferentie in de persruimte plaatsvindt. Op de prachtige nieuwe grasmat vertelt een opgeluchte Van den Brom dat hij staat te popelen om aan het werk te gaan. ‘Hier moet het op gebeuren’, zegt de verslaggever van het eigen mediakanaal. "Absoluut", countert hij stellig, "en dat gaat ook gebeuren. Vitesse heeft talentvolle, jonge spelers en daar werk ik graag mee. Ik ben er van overtuigd dat de prestaties volgen en er gevoetbald wordt zoals de supporters het graag zien."

14.56 uur
John van den Brom loopt voorop, ‘ik weet de weg hier nog precies hoor’, als hij met algemeen directeur Paul van der Kraan via de roltrap richting de persruimte loopt. Bovenaan de roltrap wachten enkele camera’s en fotografen om een eerste beeld te vangen van het duo. Vooral Van den Brom kijkt enigszins verbaast naar de menigte die zich al buiten de mediaruimte heeft verzameld.

 

15.01 uur
In de persruimte zelf is het niet minder druk. Door het grote aantal camera’s moeten beide heren zich in diverse houdingen wringen om tussen al het materieel en de kabels door te komen. Eenmaal weer op de benen kijken Van der Kraan en Van den Brom plots in minimaal 15 lenzen van de aanwezige fotografen. Het geflits gaat door tot en met het plaatsnemen achter de perstafel. "Hebben jullie nu genoeg mooie plaatjes", lacht Van den Brom. Na ongeveer twee volle ‘flitsminuten’ neemt iedereen plaats.

15.06 uur
Zowel Paul van der Kraan als John van en Brom geven een duidelijke toelichting op de gebeurtenissen van de voorbije dagen waarna het contract ondertekend wordt en er champagne gedronken kan worden. Daarna is het de beurt aan de televisieploegen, radiozenders en journalisten om de nieuwe hoofdtrainer te interviewen.

16.23 uur
Na de tientallen interviews is het laatste ‘woord’ aan de fotografen die de trainer voor het stadion willen portretteren. ‘Geen probleem’, zegt Van den Brom die bij de receptie nog snel een Vitesse-paraplu in de hand gedrukt krijgt van een medewerker. Tussen de buien door – en tijdens een korte bui – poseert de Vitessenaar geduldig, zonder én met paraplu.

16.32 uur
Nadat de professionele fotografen hun werk hebben gedaan, lopen enkele jonge supporters met snelle tred richting Van den Brom en met de smartphone in de aanslag worden de allerlaatste foto’s gemaakt. "Dit kost me wel een halve dag nablijven, maar dat heb ik er graag voor over", zegt één van hen terwijl hij door een vriend vereeuwigt wordt met de nieuwe coach.

16.46 uur
‘Klaar?’, vraagt Van den Brom als hij GelreDome weer binnenloopt. "Ik heb nog wel even hoor", maar de trainer wordt gerustgesteld dat alle media van informatie is voorzien en de eerste dag er voor hem op zit. "Op naar zondag dan. Ik heb er zin", besluit hij. Nadat hij buiten nog even kort evalueert met Louis Laros, stapt hij uiteindelijk iets na vijf uur weer in zijn auto. Weg van stadion GelreDome, maar op naar een mooie uitdaging bij ‘zijn club’.

Vitesse.nl/ Foto’s: Edelf

Hoofdsponsor: