4 mei 2012 In de media

De Boer gunt bankzitters een kans

Ajax speelt zondag tegen Vitesse in een andere samenstelling dan normaal. Frank de Boer gunt enkele spelers die normaal gesproken niet in de basis staan, speeltijd.
Dat zegt de trainer van de kersverse landskampioen vrijdag op de clubsite. ”Ik heb ze nog niet gesproken, dus ik houd nog even voor me om wie het gaat", aldus De Boer. Zeker is dat spelmaker Christian Eriksen ontbreekt. De Deen heeft last van zijn lies. Ook Derk Boerrigter mist het duel vanwege rugklachten.

Voor landskampioen Ajax staat er zondag niets meer op het spel in het uitduel met Vitesse. "Maar de mooie serie waar we mee bezig zijn willen we niet verpesten", benadrukt De Boer.

Niet getraind
De spelers van Ajax hebben sinds de kampioenswedstrijd van woensdag tegen VVV-Venlo (2-0) niet meer getraind. "Ik ben benieuwd hoe we ze aantreffen. Maar het zijn profs en ik weet zeker dat we er zondag zullen staan."

De trainer wil het seizoen graag een goed slot geven. "Daarbij kunnen we ook de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie worden en dat vind ik ook belangrijk."

NuSport

Hoofdsponsor: