30 maart 2011 In de media

De Gelderse derby door de ogen van Paul Verhaegh

Hij heeft er vele gespeeld. De voormalig rechtsback, -verdedigende middenvelder maar vooral -aanvoerder van Vitesse. Altijd inzet, altijd constant en loyaal naar de club. Nu speler van Fc Augsburg in de tweede Duitse liga.

In de aanloop naar de wedstrijd van zondag aanstaande, nam Vitesse.org contact op met de Vitesse-speler van het Jaar 2009. Hij vertelde zijn ervaringen en kijk op de Gelderse derby. 

Hoe gaat het met Paul Verhaegh?
Met Paul Verhaegh gaat het heel goed. Ik heb het prima naar mijn zin in Augsburg en sportief gezien zijn we volop in de strijd om te promoveren naar de Bundesliga.

Volg je Vitesse nog op afstand?
Ja, ik moet zeggen dat ik Vitesse nog altijd wel volg. Er valt ook altijd wel genoeg te lezen over Vitesse. Zeker sinds de overname. Ik hoop dat ze dit seizoen nog positief afsluiten en dan volgend seizoen wat plaatsen kunnen gaan stijgen op de ranglijst. Vitesse moet uiteindelijk natuurlijk weer Europees voetbal gaan spelen. Dat blijft het doel.

Wat is jouw mening over de overname van Vitesse door Merab Jordania?
Er is bij Vitesse natuurlijk een hoop gebeurd sinds ik er weg ben. Ik denk wel dat het een goede zaak is dat Vitesse is overgenomen. Op die manier heeft de club weer een toekomst en is er geld om daadwerkelijk te investeren. Niet alleen in spelers, maar ook de jeugdopleiding is heel belangrijk. Op die manier kan Vitesse in de toekomst weer een rol van betekenis spelen in de Eredivisie.

Zondag 3 april a.s. staat Vitesse tegen Nec op de agenda. Wat roept de derby bij je op?
De derby’s Nec zijn altijd speciale wedstrijden. Dat heb ik eigenlijk al meteen gemerkt toen ik zelf mijn eerste derby speelde. Het gaat dan niet alleen om de drie punten, maar ook om het eergevoel. Voor de supporters is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar en dat merk je de hele week voorafgaand aan de derby.

Leeft zo’n wedstrijd op een bijzondere manier bij spelers?
Ik speelde deze wedstrijden altijd graag. Er werd door de spelers genoeg over gepraat. Zeker nieuwe spelers werd altijd verteld dat het onmogelijk was om deze wedstrijd te verliezen. 

Aan welk onderling duel heb je de beste herinneringen?
De wedstrijden die we van Nec wonnen blijven je natuurlijk het beste bij.

En het moment om nooit meer te vergeten?
De wedstrijd waarin Remco van der Schaaf ons op het einde naast Nec kopte was een hele mooie wedstrijd.

Jouw contract bij FC Augsburg loopt in 2012 af. Zijn er al plannen voor de toekomst? 
Ik heb op dit moment nog niet met de club gesproken. Het doel is nu om te promoveren en dan volgend jaar Bundesliga te spelen..

Kunnen Merab Jordania en Ted van Leeuwen bellen of is dit een gepasseerd station?
Ik heb goede herinneringen aan Vitesse en er een mooie tijd gehad. Wie weet zal ik er ooit terugkeren.

Wij ontkomen er niet aan. Jouw voorspelling voor zondag:
Nec heeft al eeuwig niet gewonnen in Arnhem. Dit blijft zo. Ik denk dat Vitesse met 2-1 wint.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: