22 september 2012 In de media

De historie van Vitesse – Heracles Almelo

Heracles Almelo speelt zaterdagavond een uitwedstrijd tegen Vitesse. Het duel begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen.
De statistieken in het verleden geven weinig houvast voor een goed resultaat. Vitesse slaagde er bijna altijd in om de punten thuis te houden. Het duel van 29 oktober 2005 werd bijvoorbeeld met 5-1 verloren. Youssouf Hersi (2x), Matthew Amoah (2x) en Tom de Mul scoorden namens de thuisclub. Kwame Quansah nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening.

De wedstrijd van 30 september 2006 kende een soortgelijk scenario. Danko Lazovic scoorde drie keer en Anduele Pryor nam het vierde doelpunt voor zijn rekening: 4-0.

De edities van 19 januari 2008, 20 november 2010 en 16 maart 2012 kenden dezelfde uitslag: 2-0. De eerste wedstrijd werd beslist door de doelpunten van Remco van der Schaaf en Santi Kolk. Davy Pröpper en Dalibor Stevanovic wisten het net te vinden in het tweede duel.

Een rode kaart voor Remko Pasveer in de 41e minuut was het meest opvallende moment in de derde wedstrijd. De aansluitende penalty werd vervolgens door Wilfred Bony om de zeep geholpen. Bony had echter al eerder de score geopend met een hakbal en halverwege de tweede helft trof ook Renato Ibarra doel.

Heracles Almelo kreeg op 3 mei 2009 wel een aantal kansen maar het duel werd een kwartier voor tijd beslist door een doelpunt van Lasse Nilsson. Op 24 oktober van hetzelfde jaar wist de ploeg wel een zege te behalen. De enige tot nu toe in Arnhem. Op 24 oktober werd het 0-2 door een intikker van Willie Overtoom en een kopbal van Sebastiaan Steur. In de blessuretijd knalde Gennaro Snijders op de paal.

Heracles / Foto’s SV

Hoofdsponsor: