9 augustus 2012 In de media

De nul is heilig tegen Anzhi

Vitesse staat voor een lastig karwei. In eigen huis moet een 2-0 achterstand worden weggewerkt tegen het Anzhi Makhachkala van Guus Hiddink.
De zeperd die de ploeg van trainer Fred Rutten opliep in Ramenskoe was geheel onnodig. Vitesse deed vorige week namelijk niet onder voor Anzhi. In de eerste 45 minuten was de ploeg uit Arnhem de betere partij, maar wist het de kansen niet te verzilveren. Door het vroege uitvallen van Joao Carlos en Odil Akhmedov was de orde al binnen twintig minuten verstoord bij Anzhi. Toch wist Vitesse daar niet van te profiteren. In de tweede helft waren het Oleg Shatov en Fedor Smolov die de 2-0 eindstand op het scorebord zetten.

Vroeg scoren en de nul houden
Onmogelijk is het niet wat Vitesse vanavond moet doen, wel enorm lastig. Een vroeg doelpunt namens de thuisploeg kan de ploeg van Fred Rutten op weg helpen. Daarnaast zal de nul heilig zijn in Arnhem. Doelman Piet Velthuizen zal daarin vanavond hulp krijgen van Thomas Kalas. De huurling van Chelsea kan weer in actie komen nadat hij vorige week nog geschorst was. Daarnaast keert Nicky Hofs weer terug van een knieblessure. Of hij vanuit de basis start is onzeker.

Mocht Anzhi uit de voorronde van de Europa League worden geknikkerd, dan nog is Vitesse niet zeker van de groepsfase. Na deze ronde volt de play-off ronde. Trainer Fred Rutten gelooft er in ieder geval nog in. "Waarom niet? We zullen weer onze kansen krijgen en slagen we erin snel te scoren, dan kan het een spannende avond worden. Alles is mogelijk hier in Arnhem. Anzhi-uit hebben we uitvoerig doorgenomen. Voor de spelers is het ook weer een groed leermoment geweest. Heel belangrijk is hoe zij het oppakken en er daadwerkelijk van leren."

Bekende aanvallers
Aan wie de achterhoede van Vitesse zijn handen vol zal hebben is Samuel Eto’o. De ster van Anzhi was vorige week niet geheel fit en niet vaak aan de bal. Maar toch was de Kameroense spits belangrijk. Hij stond met een heerlijke steekbal aan de basis van de openingstreffer. Wilfried Bony ziet in de voormalige spits van Barcelona en Inter een voorbeeld. "Hij is een van de besten. Ik denk dat hij voor iedereen een voorbeeld is. We zullen ons goed moeten voorbereiden op hem."

Een andere bekende speler die op bezoek komt in Arnhem is Mbark Boussoufa. De in Amsterdam geboren Marokkaan doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar haalde het nooit tot de hoofdmacht. Hij keert voor even terug in zijn geboorteland. "Ik denk er wel vaak over na hoe het zou zijn om in Nederland te spelen. Door mijn opleiding bij Ajax ben ik voor een deel toch een Nederlandse speler. Misschien komt het er nog ooit van", aldus Boussoufa in aanloop naar de confrontatie met Vitesse.

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: