27 april 2010 In de media

De Ruiter ontloopt zware straf door Vitesse tv beelden

Vitesse tv hebben ervoor gezorgd dat Jong Vitessenaar Roy de Rui­ter, die onlangs zijn debuut maak­te in de hoofdmacht, niet drie maar slechts één duel langs de kant moet blijven voor zijn rode kaart tegen Helmond Sport.
De Ruiter ( 20) miste gisteravond de gewonnen uitwedstrijd van zijn ploeg bij Jong FC Twente: 0-2. Hij werd aanvankelijk voor vier duels (één voorwaardelijk) ge­schorst voor een vermeende elle­boogstoot. Hoewel de straf al met één duel werd afgezwakt, besloten speler en trainer Hans van Arum in hoger beroep te gaan, met hoofdtrainer Theo Bos als getuige.

„ Uit de beelden van Vitesse tv bleek dat Roy hem wel raakte, maar dat hij uit balans was. De aanklager eiste toch drie wedstrij­den. Hij vond dat er sprake was van ‘ernstig gemeen spel’. De beel­den gaven geen honderd procent uitsluitsel, maar uiteindelijk bleef er een lichtere straf van één duel en één voorwaardelijk over”, aldus Van Arum, die zijn centrumspits op de slotdag tegen Jong FC Gro­ningen (3 mei op veld Arnhemse Boys) weer kan gebruiken.

Tegen Jong FC Twente zag Van Arum zijn piepjonge ploeg – met een sterke A-junior Raynick Da­masco – prima spelen. „Er is veel arbeid geleverd, ze hebben com­pact gespeeld en ze zijn diep ge­gaan. Het was uitstekend”, aldus de trainer die Davy Pröpper na ruim een uur vanaf de strafschop­stip zag scoren: 0- 1. Damasco was neergelegd. Een eigen doelpunt be­tekende in Enschede de nekslag voor de thuisploeg: 0-2.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: