9 augustus 2010 In de media

De SV Vitesse organiseert geen busreizen naar Ajax.

Aangezien de wedstrijd Ajax-Vitesse op zaterdag 14 augustus 2010 aangewezen is als een categorie A-wedstrijd (vrij vervoer), kunnen de Vitesse-supporters die met de georganiseerde busreis naar Amsterdam reizen, niet in- en uitstappen bij het uitvak van de Amsterdam Arena.


De supportersbussen van Vitesse moeten op last van de veiligheidsdriehoek Amsterdam bij P-bus parkeren. Vandaar moeten de Vitesse-supporters naar vak-K, het uitvak, lopen, waarbij ze grote groepen Ajax-supporters moeten doorkruisen.

Ondanks vele inspanningen van de veiligheidscoördinator van Vitesse, de politie Arnhem en de Supportersvereniging Vitesse, is het niet gelukt de lokale driehoek in Amsterdam te bewegen dit besluit te herroepen.
Aangezien we door deze maatregel de veiligheid van onze eigen supporters nabij de Amsterdam Arena niet kunnen garanderen, heeft het bestuur van de supportersvereniging de beslissing genomen om geen busreis naar Ajax te organiseren.

Supporters die al een omwisselbiljet gekocht hebben, kunnen dit inwisselen bij Vitesse Fanzone voor een vrijvervoerkaart. Mocht men dit niet willen of kunnen, dan volgt restitutie van het omwisselbiljet.

Ook rollers niet naar Ajax!

Dinsdag 10 augustus is besloten om ook met de rollers de uitwedstrijd tegen Ajax niet te bezoeken. Naar aanleiding van de problemen in voorgaande seizoenen, o.a. met het parkeren van de rollerbus en het feit dat er geen eigen stewards worden toegelaten bij onze rollers, heeft de supportersvereniging duidelijk gesteld dat dit niet acceptabel is.

Er is veelvuldig contact gezocht met Ajax om te trachten tot een oplossing te komen. Helaas gaven Ajax en de Arena niet voldoende garanties voor de veiligheid waardoor wij genoodzaakt zijn deze beslissing te nemen.

Bestuur Supportersvereniging.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: