5 maart 2010 In de media

Deal Pluim en Vitesse nabij

Wiljan Pluim en Vitesse zijn deze week dicht bij een con­tractverlenging gekomen.
Het defi­nitieve gesprek vindt plaats na het weekeinde. Pluim (21) kan voor drie jaar tekenen in Arnhem.
Beide partijen willen met het oog op de belangrijke competitiewed­strijd zaterdag bij ADO Den Haag niet op het naderende gesprek vooruitlopen.

Technisch directeur Marc van Hint­um van Vitesse: „Wij willen ons volledig op de wedstrijd tegen ADO focussen.”
Zaakwaarnemer Robert Postma van de jonge aanvaller van Vitesse: „We praten volgende week verder, de belangen liggen voor Vitesse nu bij de wedstrijd tegen ADO.”

Eerder deze week sprak Pluim uit­voerig met Feyenoord-trainer Ma­rio Been. De Rotterdammers had­den een contract klaarliggen voor de transfervrije speler, maar Pluim heeft de club afgewezen. Postma ontkent eerdere verhalen dat Feye­noord Pluim niet wil hebben. „Dat ligt anders, Mario Been wilde hem graag hebben”, aldus Postma.
Volgens de zaakwaarnemer uit Doetinchem staat de ontwikkeling van de lange aanvaller voorop. „Hij moet aan spelen toekomen. Garanties krijg je nergens, maar je kunt wel logisch nadenken. Daar­om was Feyenoord geen goeie op­tie.”
Pluim zelf heeft eerder aangegeven dat alleen topclubs hem uit Arn­hem kunnen lokken. Postma: „Hij is heel loyaal aan Vitesse en voelt zich er thuis. En hij is Theo Bos dankbaar voor het vertrouwen.”

Pluim is inmiddels hersteld van zijn hamstringblessure en kan za­terdag in het cruciale duel tegen ADO Den Haag aantreden. De lan­ge aanvaller wordt node gemist bij Vitesse omdat hij de enige speler is die als aanspeelpunt kan funge­ren. Dat deed Pluim gisteravond niet bij Jong Vitesse, dat het inhaal­duel in Gendt tegen Heerenveen/ Emmen met 2-2 gelijkspeelde.

Trainer Hans van Arum trad aan met een piepjonge ploeg, met daar­in onder andere het debuut in de basis van Barry Beijer, die in de zo­mer van het Duivense DVV kwam. De middenvelder deed het prima. Jong Vitesse voor rust ook, alleen de afronding liet te wensen over. „We misten zes zeven kan­sen, vaak door verkeerde beslissin­gen; hakjes of niet zelf schieten. Het spel was goed, in tegenstelling tot de tweede helft. Dat verschil was veel te groot.”

Davy Pröpper scoorde voor rust 1- 0 en de steeds beter spelende Roy de Ruiter maakte in de twee­de helft, na treffers van Eriksson en Van Elsas, gelijk: 2-2. De doorge­broken – en neergelegde – spits zorgde er ook voor dat Heeren­veen met tien man kwam te staan.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: