10 februari 2023 In de media

Deceptie voor Davy Pröpper: Zware knieblessure

Anderhalve week na de officiële terugkeer van Davy Pröpper heeft de vreugde plaatsgemaakt voor bittere teleurstelling. De 31-jarige middenvelder heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Emmen een zware knieblessure overgehouden. Met een MRI-scan is er een gescheurde voorste kruisband vastgesteld bij de Arnhemmer.

Naast een enorme domper is het botte pech voor Pröpper, die juist lang de tijd heeft genomen om een besluit te nemen over zijn voetbalrentree en daarbij zo fit mogelijk aan de start te kunnen staan. De middenvelder bouwde het zorgvuldig op, maar na ruim negen trainingsweken, drie oefenwedstrijden (tegen PEC Zwolle, Jong PSV en Feyenoord) en een invalbeurt tegen sc Heerenveen ging het voor de spelmaker dus mis in Emmen. Daar ging de 19-voudig Oranje-international na zeventig minuten spelen naar de kant.

Technisch directeur Benjamin Schmedes voelt, net als de rest van de club, met Pröpper mee. “Dit is een grote dreun voor zowel Davy als Vitesse. Hij is uiteraard aangeslagen en zal tijd nodig hebben om dit nieuws te verwerken. Uiteraard zullen wij Davy alle steun geven die hij nodig heeft. We wensen hem ontzettend veel sterkte.”

Vanwege de blessure zal Pröpper maandenlang, waaronder de rest van het huidige seizoen, niet in actie kunnen komen.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: