14 juli 2021 In de media

Deense spits Nikolai Baden Frederiksen tekent drie jaar in Arnhem

Met genoegen kan Vitesse bekendmaken dat het in de persoon van Nikolai Baden Frederiksen een versterking voor de aanval heeft vastgelegd. De 21-jarige spits komt over van Juventus en heeft een driejarig contract getekend in Arnhem, met een optie voor een vierde jaar.

Wie een blik werpt op het cv van Frederiksen, ziet direct grote gelijkenissen met Jacob Rasmussen. Net als zijn nieuwe teamgenoot bij Vitesse is Frederiksen namelijk afkomstig uit het Deense Odense, zette hij zijn eerste stappen op het voetbalveld bij Næsby BK (waar de twee bekenden zelfs met elkaar speelden) en stond hij de afgelopen seizoenen onder contract in Italië.

De zomer van 2015 stond voor Frederiksen in het teken van de overstap van zijn jeugdclub Næsby BK naar FC Nordsjælland. Daar debuteerde de spits in oktober 2017 met glans. Op 17-jarige leeftijd kwam hij vlak voor tijd in het veld tegen Randers FC en maakte hij meteen de winnende treffer. Het was de bevestiging van zijn talent, dat hem later 31 jeugdinterlands voor Denemarken (11 goals) én een transfer naar Juventus opleverde. Bij de Italiaanse topclub speelde hij voor de Onder 23, maar werd hij ook verhuurd aan Fortuna Sittard en WSG Tirol. Het avontuur bij Fortuna was wegens COVID-19 kortstondig van aard, maar in Oostenrijk maakte Frederiksen veel indruk, met 18 doelpunten in 32 duels. De spits hoopt zijn sterke seizoen een mooi vervolg te geven in het geel-swert.

Met een glimlach tekende Frederiksen zijn contract bij Vitesse. “Mijn gevoel bij deze club was direct al goed. Ik kijk ernaar uit om op het veld te staan met mijn nieuwe teamgenoten. Het is mooi dat Jacob hier ook bij hoort. Hij heeft me veel positiefs over Vitesse verteld. Dat bevestigde mijn gevoel dat dit een prachtige club is, waar ik mij verder kan ontwikkelen”, aldus de nieuwe spits. “Ik hoop dat we met het team de prestaties van vorig seizoen kunnen evenaren en dat ik daar met mijn goals aan kan bijdragen. Wat dat betreft hoop ik de lijn van afgelopen seizoen door te kunnen trekken.”

Technisch directeur Johannes Spors heeft veel vertrouwen in Frederiksen. “Nikolai past perfect in het spitsenprofiel dat we hadden opgesteld. Hij is talentvol, maar tegelijkertijd ook al ervaren. Daarnaast is Nikolai een veelzijdige speler; hij kan als een echte spits fungeren, maar is ook flexibel om bijvoorbeeld als nummer 10 te spelen. Dat vergroot de opties voor de trainer. Het uitstekende schot van Nikolai kan een gevaarlijk wapen vormen voor onze ploeg. Dat heeft hij vorig seizoen ook laten zien in Oostenrijk. Met gepaste trots en een dankwoord richting Juventus heten we Nikolai welkom.”

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: