20 juli 2012 In de media

Defensie Vitesse schuttert

De terugkeer van Vitesse op de Europese velden is niet on­opgemerkt gebleven. Het uitduel met Lokomotiv Plovdiv in de twee­de voorronde van de Europa Lea­gue eindigde liefst in 4-4.
Door ge­schutter in de Arnhemse defensie is de return in GelreDome aller­minst een formaliteit.

Vitesse gaf in Lovech, door verbou­wing van het eigen onderkomen was Plovdiv uitgeweken naar het stadion van Litex Lovech, tot vier keer toe een voorsprong uit han­den. De Arnhemse ploeg teerde vooral op de individuele klasse van spitsen Jonathan Reis en Wil­fried Bony, die beiden eenmaal scoorden. Marco van Ginkel maak­te de andere twee doelpunten.

Vier goals in een Europese uitwed­strijd moet normaal geproken vol­doende zijn voor een onbezorgde return, maar knullig verdedigen le­verde evenzoveel tegentreffers op waardoor een voortzetting van het Europese avontuur allerminst ze­ker is. Doelman Piet Velthuizen voorkwam zelfs een beschamende nederlaag door in de slotfase een aantal puike reddingen te verrich­ten.

Trainer Fred Rutten meldde vori­ge week na afloop van het trai­ningskamp in Leende dat Vitesse dit seizoen de aansluiting moet vinden bij de Nederlandse top, maar dan moet er toch echt beter verdedigd worden. De huidige se­lectie schreeuwt om een kwaliteits­injectie en dan met name in de laatste linie.

Vooral Michihiro Yasuda, die de voorkeur had gekregen boven Frank van der Struijk, maakte geen sterke indruk en was schul­dig aan de 2-2 van Zdravko La­zarov. De kleine Japanner was hem even helemaal kwijt. Lazarov zou nog een tweede keer scoren. Yordan Todorov en Tassio teken­den voor de andere twee doelpun­ten voor de nummer zes van Bul­garije.

Zij profiteerden van het feit dat ook Patrick van Aanholt en Gu­ram Kashia niet echt goed in de wedstrijd zaten en zelden grip op hun tegenstanders hadden. Het was allemaal erg onrustig en met name Kashia, ondanks een slepen­de liesblessure toch vanaf het be­gin van de partij, hanteerde te vaak de lange bal. Van Aanholt stond met een mooie steekpass op Jan-Arie van der Heijden wel aan de basis van de openingsgoal van Reis, de eerste officiële treffer van de Braziliaan in Arnhemse dienst.

Het was de opmaat van een waar doelpuntenfestijn, dat donderdag in Arnhem zijn ontknoping kent.

Gelderlander

Hoofdsponsor: