2 september 2019 In de media

Definitief: Karavaev vertrekt naar Zenit Sint-Petersburg

Vitesse en het Russische Zenit Sint-Petersburg hebben een akkoord bereikt over de transfer van Vyacheslav Karavaev. De 24-jarige vleugelverdediger stapt per direct over naar de Russische grootmacht, die tevens uitkomt in de UEFA Champions League.
De inmiddels 24-jarige vleugelverdediger kwam in de winterstop van seizoen 2017|2018 van AC Sparta Praag over naar Vitesse. Al snel wist Karavaev een vaste waarde te worden in Arnhem en speelde hij in zijn anderhalf jaar bij Vitesse nagenoeg alle wedstrijden. Dankzij zijn goede optredens werd Karavaev zelfs opgeroepen voor het Russisch nationaal elftal. Karavaev werd opgeleid bij CSKA Moskou en speelde in Tsjechië, behalve voor AC Sparta Praag, ook voor Dukla Praag en FK Jablonec.
 
Karavaev over zijn transfer: “Ik ben Vitesse enorm veel dank verschuldigd. Bij Vitesse heb ik gigantische stappen gezet in mijn loopbaan. Ik ben in beeld gekomen bij het nationale elftal van Rusland en dankzij mijn anderhalf jaar in Arnhem heb ik een toptransfer afgedwongen. Ik kijk met bijzonder veel plezier terug op mijn tijd in Nederland en wil iedereen binnen en rondom de club daarvoor bedanken.”
 
Technisch directeur Mo Allach vertelt: “Het is een last-minute transfer, maar we zijn niet in de financiële positie om een dergelijk substantieel bod af te wijzen. Kara heeft zich bij ons geweldig gemanifesteerd. Als beloning heeft hij een transfer afgedwongen naar Zenit, een topclub waarmee hij ook nog eens in de UEFA Champions League uit gaat komen. Het tekent eens te meer dat Vitesse voor talentvolle spelers een ideale club kan zijn om verder te ontwikkelen.”
 
Vitesse bedankt Karavaev voor zijn anderhalf jaar in Arnhem en wenst hem veel succes bij Zenit Sint-Petersburg en in zijn verdere carrière.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: