18 april 2011 In de media

Delac: ‘Kans dat ik bij Vitesse blijf is niet groot’

Matej Delac is volgend seizoen niet meer in Arnhem te bewonderen. De doelman is eigendom van Chelsea en moet van de Londense club wekelijks spelen om zich te blijven ontwikkelen.
Bij Vitesse is de Bosnische Kroaat zijn plek verloren aan Eloy Room en Delac zelf denkt dan ook dat de kans klein is dat hij in het Gelredome blijft, zegt hij in een regionale krant.

De achttienjarige sluitpost begon zijn loopbaan bij Inter Zapresic en is nog altijd de jongste debutant ooit in de Prva Hnl met 16 jaar en 186 dagen. In de zomer van vorig jaar werd Delac voor ongeveer drie miljoen euro overgenomen door Chelsea, maar op een basisplaats hoefde hij logischerwijs voorlopig niet te rekenen.

Derhalve stalden de Engelsen hem bij Vitesse, maar ook onder trainer Albert Ferrer is hij geen vaste waarde. Delac kwam dit seizoen zelfs nog geen minuut in actie voor de Gelderlanders en hij speelde enkel in oefenwedstrijden en op het EK voor spelers onder negentien jaar. Zijn contract op Stamford Bridge loopt nog tot medio 2015 door en volgend seizoen wordt Delac opnieuw door Chelsea elders gestald. Voor de keeper wacht nog het toernooi voor spelers onder de twintig jaar in Colombia in augustus.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: