31 januari 2020 In de media

Delaveris tekent drieënhalf-jarig contract

Filip Möller Delaveris heeft vrijdag een drieënhalf-jarig contract getekend bij Vitesse. De vleugelaanvaller komt over van het Noorse Odds BK.
Delaveris is een Noors jeugdinternational. In 2018 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal bij Odds BK. In het afgelopen seizoen speelde de 19-jarige aanvaller vijftien competitieduels en trof hij drie keer doel.
 
Delaveris over zijn overstap: “Ik voel kriebels in mijn buik, want het is voor mij als een droom die uitkomt. Ik heb enorm veel zin om voor Vitesse te gaan spelen. Daarnaast denk ik dat de Nederlandse competitie, met de aanvallende speelstijl, mij goed ligt. Ik hou ervan om dribbels te maken en probeer mijn teamgenoten in scoringspositie te krijgen. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij de groep.”
 
Technisch directeur Marc van Hintum over de aankoop: “Filip is een veelzijdige speler. Hij heeft diepte in zijn spel en heeft een goede passeeractie in huis. Het is een talent, die we hebben gehaald met het oog op de toekomst. We willen hem langzaam brengen en hebben hem daarom al in de winter gehaald. Hoewel Filip ook vanaf de rechterflank kan spelen, zien we hem vooral als linksbuiten. Ondanks dat hij pas 19 jaar is geworden, is hij fysiek al behoorlijk sterk.”
 
Delaveris is de tweede Noorse aanwinst van Vitesse. Eerder werd middenvelder Sondre Tronstad ook voor drieënhalf jaar vastgelegd. Delaveris gaat spelen met rugnummer 15. De Noor sluit volgende week aan bij de selectie.

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: