18 november 2012 In de media

Derby organisatorisch goed verlopen

De veiligheidsinstanties zijn tevreden over de wijze waarop de derby zondagmiddag is verlopen. Hierbij telt even niet het sportieve aspect, meer het randgebeuren rond het duel.
Belangrijkste conclusie die na het veiligheidsoverleg kon worden getrokken is dat er geen reden is om de huidige afspraken te wijzigen. Dat betekent dat Vitesse met het maximale aantal van vijfhonderd supporters de wedstrijd in februari tussen NEC en Vitesse in Nijmegen kan bezoeken.

Verder blijft de slogan ‘Niemand verpest onze derby’s onverminderd van kracht. Mocht het onverhoopt, en ondanks alle preventieve maatregelen toch misgaan, dan is de onherroepelijke consequentie dat de derby’s drie jaar zonder uitpubliek gespeeld zullen worden. Zo hebben de clubs gezamenlijk afgesproken.

Beide clubs willen de supportersgroepen van zowel Vitesse als NEC een compliment geven voor de wijze waarop zij hun ploeg op sportieve wijze hebben gesteund en ziet dit als een signaal voor de toekomst.


Aanhoudingen Vitesse-NEC, stoeltjes gesloopt

De derby Vitesse-NEC is zondagmiddag betrekkelijk rustig verlopen. Er werden buiten het stadion vier aanhoudingen verricht.

Ook zijn er stoeltjes gesloopt in het bezoekersvak waar de supporters van NEC zaten.

Vitesse.nl / Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: