24 november 2013 In de media

Derde winst op rij voor Vitesse: 0-3 in Deventer

Vitesse mag zich weer voor minstens een week de koploper van de Eredivisie noemen. In Deventer werd Go Ahead Eagles met 0-3 verslagen.
Lucas Piazon schoot twee penalty’s raak. Gaël Kakuta schoot de eindstand op de scoreborden. Het duel werd in de eerste helft kort stilgelegd toen het publiek in Deventer zich tegen arbiter Danny Makkelie keerde.

Vitesse begon fel aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kon Vitesse de voorsprong pakken. Patrick van Aanholt bracht Mike Havenaar in stelling, maar hij stuitte op Eloy Room. Go Ahead Eagles meldde zich alleen voor het doel van Piet Velthuizen bij een aantal standaardsituaties. Verder controleerde Vitesse het duel. Kansen voor Renato Ibarra (schot), Christian Atsu (schot) en Marko Vejinovic (rebound) troffen geen doel.

In de 34ste minuut ontplofte de Adelaarshorst. Piazon zette Havenaar vrij voor het doel, maar de Japanner werd gevloerd door Deniz Türüc. De middenvelder moest met rood het veld verlaten en Piazon benutte de penalty feilloos: 0-1. In de 40ste minuut floot arbiter Danny Makkelie voor de tweede strafschop. Ditmaal onderbrak oud-Vitessenaar Jop van der Linden een voorzet met zijn arm. Het publiek in Deventer ging dusdanig te keer, dat
Makkelie besloot de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Na de gedwongen onderbreking schoot Piazon  de bal wederom onberispelijk tegen het net: 0-2.

Vitesse liet zich niet gek maken en bouwde de voorsprong in de tweede helft uit. Schoten van Van Aanholt en Havenaar gingen niet raak. In de 65ste minuut werd het wel 0-3. Davy Pröpper gaf een sublieme steekpass op Kakuta, die beheerst raak schoot. Na de derde Arnhemse treffer speelde Vitesse het duel gecontroleerd uit. In de slotfase raakte invaller Valeri Qazaishvili zelfs nog de lat.

Door de overwinning staat Vitesse nog steeds bovenaan in de Eredivisie. Volgende week speelt Vitesse in GelreDome tegen SC Cambuur. De thuiswedstrijd begint zondag 1 december om 14.30 uur. Voor de twee thuiswedstrijden in december (ook NAC Breda komt naar Arnhem)is er de speciale decemberdeal.