12 juli 2012 In de media

Derde oefenzege Vitesse; derde openingstreffer Reis

Vitesse won donderdagavond haar derde oefenduel. In Weert werd Wilhelmina ’08 voor 500 toeschouwers met 6-1 verslagen. Voor de derde achtereenvolgende maal opende Jonathan Reis de score voor de Arnhemmers.
Zijn treffer was deze avond niet de 1-0, maar verrassend genoeg de 1-1. Na een foutieve terugspeelbal van Wimilio Vink kwam de thuisploeg na twaalf minuten op voorsprong. Voor rust zette de ploeg van Fred Rutten orde op zaken via Jonathan Reis en Gio Chanturia. In de tweede helft maakte ook Simon Cziommer zijn opwachting in het geel-zwart. Na drie minuten stond zijn naam al in de boeken. Een schot van afstand verdween via de doelman in het doel.

De middenvelder was blij speelminuten te hebben gemaakt. "Ik heb woensdag voor het eerst met de groep getraind. Daarvoor had ik alleen voor mijzelf getraind. Ik ben goed opgevangen en Vitesse heeft een leuke groep spelers. Of dit mijn enige wedstrijd is geweest? Het belangrijkste voor mij is dat ik fit blijf. Dat ik deze kans bij Vitesse krijg, vind ik erg mooi. Ik ken Fred Rutten en via hem is dit allemaal gelopen. Hij heeft mij grotendeels gevormd als speler, maar ook als persoon. Op het moment dat ik in de weg loop, zal ik een stap terugdoen. Tot die tijd blijf ik nog lekker even meetrainen."

In het resterende deel van de wedstrijd zorgden Just Berends, Wilfried Bony en Valeri Qazaishvili voor de uiteindelijke 6-1 eindstand in Limburg. Tomas Kalas en Patrick van Aanholt speelden beide weer mee na hun trainingsstage bij Chelsea.

Wilhelmina ’08 vs Vitesse 1-6 (1-2)
’12 1-0; ’27 Reis 1-1; ’28 Chanturia 1-2; ’48 Cziommer 1-3; ’57 Berends 1-4; ’82 Qazaishvili 1-5; ’86 Wilfried 1-6