18 juli 2011 In de media

Deze week meer nieuwe aankopen naar Arnhem

Gisteren maakte Vitesse bekend dat de club de Brazili­aanse tweeling Alex en Anderson heeft gestrikt. Deze week volgen waarschijnlijk nog enkele aanko­pen.

De Braziliaanse backs Alex Santos da Vitória (roepnaam Alex) en Ander­son Santis da Vitória (roepnaam Anderson) zijn onderweg zijn naar Arnhem. Beiden komen over van de Bra­ziliaanse club Flamengo. „ Deze jongens komen uit een sta­biele gezinssituatie en dat maakt de slagingskans groter”, stelt Vites­se’s technisch directeur Ted van Leeuwen op de website van Vitesse. „Wat wel een uitdaging is, is de taalbarrière. Ze spreken een klein woordje Engels, maar moe­ten zeker op taalles. Daar gaan we ook zo snel mogelijk mee begin­nen.”

Eerder trok Vitesse doelman Marko Meerits uit Est­land en aanvaller Renato Ibarra uit Ecuador aan. De Est maakte tijdens het oefenduel tegen SVV Jahn zijn eerste speelminuten voor Vitesse, maar werd nauwelijks op de proef gesteld.
Ibarra is na het tekenen van zijn contract terug gevlogen naar Zuid-Amerika. Hij sloot aan bij het nationale elftal van Ecuador onder 20 dat in voorbereiding is op het WK in Colombia. Dit toernooi begint op 29 juli en duurt tot 20 augustus.

Proefspeler Clayton Daniels maak­te tijdens de oefentrip en de wedstrijden in Duitsland een goed indruk. Waarschijnlijk maakt Vitesse van­daag bekend of de verdediger uit Zuid-Afrika in aanmerking komt voor een contract bij de Arnhemse club. Daniels staat nog één seizoen onder contract bij Ajax Cape Town en er is een relatief laag tranferbedrag verschuldigd.

Het wachten is op de door Merab Jordania aangekondigde ervaren voetballers voor Vitesse. De tot dusver gecontracteerde jonge spelers passen in de investeringsvisie van de Vitesse-eigenaar. Trainer John van den Brom wil echter graag minimaal twee evaren spelers in de as voor de broodnodige balans in het elftal.

Het trainings­kamp van Vitesse in Zuid- Duits­land was nuttig, maar het valt te betreuren dat John van den Brom niet met een voltallige selectie heeft kunnen werken. De transfersommen zakken echter per dag, nu alle clubs aan hun voorbereiding zijn begonnen.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: