24 oktober 2014 In de media

Dick doet weer mee met Vitesse Old Stars

Spelen doet hij nog niet. Maar Dick Jansen (64) is wel weer betrokken bij de Vitesse Old Stars.
Gistermorgen stond hij in Veenendaal een uur lang langs de lijn bij de eerste oefenpotjes van de Arnhemse ‘oudjes’ tegen hun collega’s van partnerclub DOVO.

Jansen zorgde op 21 augustus on­gewild voor een valse start van het Old Stars-project (‘wandel­voetbal’ voor 60-plussers) van Vi­tesse. Na het kennismaken en de warming-up zakte hij tijdens het partijspel zomaar in elkaar, waar­na hij meer dan een uur lang door clubarts Leo Heere en ambulance­personeel werd gereanimeerd.

Foute boel, wist iedereen toen, maar achteraf blijkt de schade toch mee te vallen. Jansen voelt zich goed, zo zei hij in Veenen­daal, en hoopt zich na de jaarwis­seling snel weer bij de groep te voegen. „Het is een flinke aanslag op mijn lichaam geweest, temeer omdat ik er drie dagen later in het ziekenhuis nog een tik overheen kreeg. Toen was het wel even spannend. Maar na tien dagen hebben ze me uit mijn slaap ge­haald en bleek ik al snel heel aar­dig te reageren. Ik heb nu een ICD-kastje, een soort pacemaker, en ben al bezig met de revalidatie. Van angst dat me zoiets nog eens overkomt, is geen sprake.”

De Arnhemmer zegt dat hij ‘onge­looflijk veel geluk’ heeft gehad. „Dat ik bij Vitesse in elkaar ben gezakt, is mijn redding geweest. Als mijn lichaam me midden in de nacht in de steek had gelaten, had ik hier niet gestaan.”

Jansen genoot gisteren van het voetbal. De verstokte Vitesse-fan en voormalig amateurspeler kan niet wachten om aan te sluiten.„De sfeer binnen de groep is ge­weldig. Al hebben de mannen zich wel opnieuw aan me moeten voorstellen. De film van 21 augus­tus was ik volledig kwijt.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: