18 november 2021 In de media

Dick Schreuder pakt kans als hoofdcoach bij PEC Zwolle


Dick Schreuder maakt niet langer deel uit van de technische staf van Vitesse. De 50-jarige oefenmeester uit Barneveld, die sinds dit seizoen werkzaam was als assistent-coach in Arnhem, heeft ervoor gekozen om de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle te worden. Een overstap die hem gegund wordt door Vitesse.

Technisch directeur Johannes Spors: “Wij hadden Dick graag aan boord gehouden, maar gunnen hem deze nieuwe uitdaging. Na meerdere jaren zijn waarde als assistent te hebben getoond krijgt hij nu de mogelijkheid om een welverdiende klus als hoofdcoach aan te nemen. Dick is, na Joseph Oosting, alweer onze tweede assistent-trainer die dit half jaar de kans krijgt om de eindverantwoordelijke te worden bij een club in de Eredivisie. Dat zegt ook iets over Vitesse; het onderstreept dat wij een club zijn die niet alleen spelers, maar ook trainers (door)ontwikkelen.”

Schreuder werd in juni aangesteld als één van de assistenten van hoofdtrainer Thomas Letsch. De voormalig middenvelder van onder meer PSV, FC Groningen, Stoke City en Go Ahead Eagles was voor zijn periode in Arnhem de rechterhand van zijn broer Alfred Schreuder bij 1899 Hoffenheim. Ook was de Barnevelder als assistent-coach actief bij Philadelphia Union en Barnet. Als hoofdtrainer stond Schreuder al eens voor de groep bij SDV Barneveld en VV Katwijk.

Spors richt zich nog een laatste keer tot Schreuder: “Wij bedanken Dick voor zijn bevlogenheid en wensen hem veel succes in Zwolle”, aldus Spors. “Vanwege deze ontwikkeling gaan wij ons beraden over de invulling van de vacante positie in de technische staf.”

 

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: