2 september 2019 In de media

Dicko versterkt Vitesse

Nouha Dicko is komend seizoen Vitessenaar. De aanvaller, met een Frans paspoort maar uitkomend voor het Malinees nationaal team, komt op huurbasis over van Hull City.
Dicko werd 27 jaar geleden geboren in Saint-Maurice, onder de rook van de Franse hoofdstad Parijs. De professionele loopbaan van Dicko begon bij Strasbourg. In 2011 maakte Dicko de overstap naar Engeland, waar hij achtereenvolgens speelde voor Wigan Athletic, Blackpool, Wolverhampton Wanderers en Rotherham United. De afgelopen twee seizoenen kwam de aanvaller uit voor Hull City. Daar werkten hoofdtrainer Leonid Slutskiy en Dicko al samen met elkaar. Dicko is daarnaast ook Malinees international.

Dicko is blij met zijn overstap naar Vitesse: “Nederland staat als voetballand goed bekend. Ik denk dat mijn speelstijl hier goed past. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij Vitesse en bij te dragen aan de successen die komen gaan.”

Technisch directeur Mo Allach: “Aangezien Hilary Gong langdurig is uitgeschakeld en we de belasting van Charly Musonda zorgvuldig moeten opbouwen, wilden we graag een aanvallende versterking aan de selectie toevoegen. Ik ben blij dat we slagvaardig hebben gehandeld in deze laatste fase van de transferwindow.”

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: