8 februari 2020 In de media

Dicko: “Ik moet gewoon mijn ding doen”

De schorsing van Bryan Linssen berengt Nouha Dicko in de basis opstelling bij Vitesse.
Nouha Dicko is sinds het vertrek van Leonid Slutskiy zijn basisplaats kwijt. De van Hull City gehuurde speler schikt zich in zijn lot Ïk ben geen klager. Ik speel daar waar de trainer mij neerzet.”

Omdat topscorer Bryan Linssen voor het duel met FC Groningen is geschorst, start hij weer in de basis.

"Voor mij is het een vreemde gewaarwording”, zo verteld Dicko aan de Gelderlander. ,,Ik presteerde in de eerste helft van het seizoen goed. Ik kwam tot vier goals en twee assists. Ik leverde ook echt een bijdrage aan het spel. Maar alles werd plotseling helemaal niets. Natuurlijk is dat bitter. Boos ben ik niet. Wel teleurgesteld. Ik ben behalve prof ook een liefhebber.”

Vitesse-trainer Edward Sturing geeft de voorkeur aan het aanvallende 4-3-3 in plaats van het Slutskiy 4-2-2 waarin Dicko als tweede centrumspits beter in tot zijn recht kwam.

"Dat is nadelig voor mij. ,Maar ik ga niet lopen treuren of zeuren. Natuurlijk ben ik niet eens met de keuzes. Dat is topsport. Ik ben een volwassen man. Ik vecht nu voor mijn minuten. In de tijd die ik krijg, moet ik alles geven voor het team. Zo simpel is voetbal.”

Tegen Groningen start hij op links in de aanvalslinie. "Dat is nieuw voor mij. Maar we moeten er geen punt van maken. Of het nu rechts is, centraal of links, ik moet gewoon mijn ding doen.”

Dicko's contract loopt af bij Hull City. "Ik voer nu nergens gesprekken. Maar ik sta zeker open voor een langer verblijf bij Vitesse. Ik vind dit een leuke club. Ik ben hier als mens gelukkig. Alleen mag er meer sportieve voorspoed bij.”

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: