18 februari 2017 In de media

Diks heeft zin in duel met ‘voetbalvader’ Bosz

De wedstrijd tussen Vitesse en Ajax van aanstaande zondag staat niet alleen in het teken van de Amsterdamse achtervolging op Feyenoord en de Arnhemse strijd in de subtop, het is ook een weerzien tussen Peter Bosz en een paar van zijn oud-spelers.
In het eerste duel die de clubs tegen elkaar speelde dit seizoen, werd het 1-0 voor de Ajacieden. Nick Viergever scoorde de enige treffer in die wedstrijd. Kevin Diks maakte toen nog geen onderdeel uit van de Arnhemse formatie, hij speelde nog in Italië bij ACF Fiorentina. In de winterstop haalde Vitesse de vleugelverdediger terug naar Nederland, waardoor ook Diks nu kan genieten van de ontmoeting met zijn oude trainer.

"Bosz is een soort voetbalvader voor me, hij heeft me ook laten debuteren", kijkt de rechtsback met Voetbal International terug naar 24 augustus 2014, toen hij in de Eredivisie zijn eerste speelminuten maakte voor Vitesse. In die wedstrijd viel Bertrand Traoré vroeg uit met een blessure, Diks krijgt zondag ook te maken met de oud-ploeggenoot uit Burkina Faso. "Ik vind hem een exceptioneel talent, hij kan dingen die ik niet kan. Het is een speler die uit het niets dingen kan creëeren, daar moeten we voor waken. Iedereen kent hem, we hebben ook nog veel contact met hem."
 

Voetbal.com / foto’s SV

Hoofdsponsor: