2 februari 2017 In de media

Diks meteen bij wedstrijdselectie Vitesse

Trainer Henk Fraser van Vitesse neemt Kevin Diks morgen mee naar Den Haag voor de uitwedstrijd tegen ADO. De twintigjarige verdediger is als huurling weer terug bij de club uit Arnhem, die Diks een half jaar geleden had verlaten voor Fiorentina.
De rechtsback krijgt echter amper speeltijd in Florence en hoopt in het bekende geel-zwart weer ritme te kunnen opdoen.

Vitesse heeft Diks voor een half jaar gehuurd van Fiorentina, waar hij tot medio 2021 onder contract staat. De verdediger moet in Arnhem de concurrentie aangaan met Kelvin Leerdam. Voor Alexander Büttner, ook terug op het oude nest, komt de wedstrijd tegen ADO Den Haag nog te vroeg. De linksback kampt met een trainingsachterstand. ,,Hij is wel op de goede weg'', aldus Fraser.

De trainer van Vitesse treft vrijdag in Den Haag de ploeg die hij de afgelopen 2,5 jaar onder zijn hoede had. ,,Makkelijk wordt het zeker niet. Op papier is dit juist een moeilijk duel'', zei Fraser. ,,Nu moeten we laten zien dat we ook daadwerkelijk stappen hebben gemaakt."

ADO Den Haag, dat op de vijftiende plaats in de Eredivisie staat, versterkte zich deze week in de strijd tegen degradatie met vijf nieuwelingen: Randy Wolters, Donny Gorter, Abel Tamata, Guyon Fernandez en Abdenasser El Khayati. Trainer Zeljko Petrovic kan echter niet al zijn nieuwelingen direct opstellen. ,,Alleen Wolters en El Khayati zijn 100 procent fit.'' De Japanse spits Mike Havenaar traint na lange afwezigheid vanwege een virusinfectie weer mee met de groep, maar voor hem komt het duel met zijn oude club Vitesse te vroeg.

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: