6 juli 2016 In de media

Diks tekent een vijfjarig contract bij Fiorentina

Ook Kevin Diks heeft een akkoord bereikt met Fiorentina. De rechtsback, die elf jaar voor Vitesse uitkwam, doorstond de medische keuring en heeft een vijfjarig contract ondertekend. Daarmee is de transfer definitief.
Diks kwam vanaf 2005 uit voor de voetbalacademie van Vitesse. Hij doorliep de jeugdelftallen om in de voorbereiding op seizoen 2014|2015 aan te mogen sluiten bij de A-selectie. Hij greep zijn kans en debuteerde niet veel later in het vlaggenschip. Ook speelde Diks de Europese wedstrijden vs Southampton FC en maakte hij als Vitessenaar zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Diks speelde verschillende interlands bij Jong Oranje en Oranje O19. 

Kevin Diks vertelt over zijn transfer: “Het is allemaal heel snel gegaan. In de jeugdopleiding heb ik op een gegeven moment de knop omgezet en ben alles voor het voetbal gaan geven. Vanaf de zomer in 2014 volgde het ene hoogtepunt na het andere. Zo herinner ik mij nog mijn eerste wedstrijd in GelreDome. Het was de oefenwedstrijd tegen Chelsea FC, toen ik voor het eerst met mijn achternaam op mijn rug speelde. Vervolgens mijn basisdebuut in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, mijn eerste doelpunt en ga zo maar door. Ik blijf altijd een zwak houden voor Vitesse en voor de supporters. Zij hebben mij altijd een warm hart toegedragen en dat heeft mij ook in moeilijke tijden sterk gehouden. Het was een moeilijke beslissing. Ik zal de supporters van Vitesse en alle werknemers, vrijwilligers en chauffeurs van de busjes in de jeugd niet meer vergeten wat ze voor mij hebben gedaan.”

Vitesse bedankt Kevin Diks voor de vele jaren in het geel-zwart en wenst hem veel succes bij Fiorentina.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: