26 augustus 2022 In de media

Directie-update: Feit dat voltooiing nadert geeft meer lucht

Begin deze maand gaf algemeen directeur Pascal van Wijk een update over de overnamesituatie en sprak technisch directeur Benjamin Schmedes uitgebreid over de stand van zaken op technisch vlak. Nu we drie weken en drie speelronden verder zijn, is het tijd voor een nieuwe update. Vitesse rekent erop dat dit de laatste ‘tussenstand’ zal zijn en dat er snel concreet nieuws kan worden gecommuniceerd. Ondertussen is het zaak om de transferwindow zo goed mogelijk af te sluiten en samen het team maximaal te ondersteunen.

Omdat de overnamesituatie uiterst complex is, zetten we kort nog even de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje. Op 11 maart kondigde grootaandeelhouder Valeriy Oyf aan dat hij in het belang van de club besloten had om afstand te gaan doen van zijn aandelen. Ruim drie maanden later, op 28 juni, werd bekend dat Oyf bereid is om zijn aandelen over te dragen aan de Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem” en afstand te doen van de veelbesproken schuld van de bovenliggende holding (Performance Management Holding B.V.), die de aandelen van Vitesse bezit. Op 3 augustus volgde het bericht dat Vitesse met een nader bekend te maken overnamepartij nagenoeg akkoord was over een definitief koopcontract. Tijdens het traject is het voor Vitesse lastig om frequent te communiceren over het overnametraject, terwijl het geduld van eenieder met een geel-zwart hart wel op de proef wordt gesteld.

Akkoord over voorwaarden
“Het goede nieuws is dat we met de beoogde nieuwe grootaandeelhouder inmiddels een akkoord hebben bereikt over alle contractuele voorwaarden”, geeft Van Wijk aan. “Nu behoeven enkele voorwaarden nog opvolging. We verwachten in de eerste week van september concreter naar buiten te kunnen treden, waarna het totaalpakket van documenten ter goedkeuring kan worden aangeboden aan de licentiecommissie van de KNVB”, stelt de algemeen directeur van Vitesse. “Na een traject vol positieve gesprekken en meerdere bezoeken van de overnamepartij aan Arnhem zijn we nu niet alleen dicht bij de afronding, maar spreken we ook nadrukkelijk ons vertrouwen uit in de toekomst van Vitesse.”

Vitesse vindt het belangrijk om deze nieuwe update over de stand van zaken te geven. “Voorop staat dat we onze achterban zo goed mogelijk op de hoogte willen houden. Inhoudelijk gezien is dat lastig gebleken, maar we hopen op begrip voor de achterliggende redenen, die zoals vaker gezegd te maken hebben met de vertrouwelijkheid van het onderhandelingsproces en de daaraan verbonden juridische afspraken (geheimhoudingsplicht)”, aldus Van Wijk. “Daarnaast vinden we het belangrijk om richting het belangrijke thuisduel met RKC Waalwijk en de naderende transferdeadline een nieuwe update te geven, om zowel intern als extern duidelijk te maken waar we nu precies staan. Op de transferperiode ga ik hieronder nog wat dieper in.”

Transferwindow
Van Wijk gaf in de vorige Directie-update aan dat de overnamesituatie een remmend effect had op de mogelijkheden op de transfermarkt. “We hebben reeds zeven nieuwe spelers aangetrokken, maar spraken vlak voor de competitiestart de hoop en verwachting uit dat we spoedig nog meer lucht en ruimte zouden krijgen. Dat laatste is inmiddels het geval, wat wordt bevestigd door de komst van Kacper Kozlowski”, wijst Van Wijk naar de aanwinst die donderdag gepresenteerd werd. “Benjamin Schmedes is met zijn team druk bezig om onze selectie verder te versterken, ook al met de financiële steun van de beoogde toekomstige grootaandeelhouder. Gezien de beperkte tijd die nog rest in de transferwindow, gaan we in deze fase met name over tot de huur van spelers. In de resterende dagen gaan we er in ieder geval alles aan doen om de kansen in de huidige markt zo goed mogelijk te benutten.”

Samen sterk
Zo liggen er nog genoeg uitdagingen voor Vitesse, al is er naast het veld licht aan het einde van de tunnel zichtbaar. Uiteraard is er ook werk aan de winkel om met de ploeg te klimmen op de ranglijst. “Daarom wil ik oproepen om schouder aan schouder te staan, met z’n allen. Zowel intern als extern; laten we ons team steunen”, zegt Van Wijk. “Juist in moeilijke tijden is dat extra belangrijk, om er met elkaar doorheen te komen. Bij Vitesse weten we dat als geen ander. Samen staan we sterk!”

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: