5 juli 2021 In de media

Directie update: Vitesse leeft en beweegt!

Het was een week vol beweging bij Vitesse. Er was nieuws over algemeen directeur Pascal van Wijk, technisch directeur Johannes Spors en verdediger Tomáš Hájek verlengden hun contract, de selectie werkte zich in het zweet tijdens het Zeeuwse trainingskamp en de ‘corteo’ door Arnhem gaf de campagne ‘Geen brug te ver’ extra glans. Een mooi moment voor een nieuwe directie-update.

Geel-swert leeft

Afgelopen zaterdag kleurde Arnhem weer geel-swert, net als bij de bekerfinale. Honderden supporters sloten aan in een zogeheten corteo, die nog maar eens liet zien dat Vitesse leeft. De stoet ging van start bij het oude stadionterrein Nieuw-Monnikenhuize, waar bloemen bij het monument werden gelegd om overleden supporters en oud-spelers te eren. Uiteindelijk werd de groep bij GelreDome opgewacht door Jacob Rasmussen, Maximilian Wittek en Sondre Tronstad. Pascal van Wijk: “Ik heb zelf ook meegelopen met de corteo. Als club hebben we genoten van de geel-zwarte zee en de uitstekende sfeer. Het is prachtig dat de supporters dit hebben georganiseerd, net als in 1998. Het is tevens een mooie bijdrage aan de campagne ‘Geen brug te ver’.”

De corteo zorgde voor mooie beelden en veel enthousiasme op social media. Daar deden afgelopen weekend ook diverse geruchten de ronde, onder meer over een eventuele overname van de club. Van Wijk: “We willen en kunnen niet op alles reageren, maar die verhalen zijn pertinent onjuist. Het moge duidelijk zijn dat een eventuele overname dus ook niet de reden is dat we de eerste oefenduels zonder sponsor op de voorkant van het shirt spelen.”

Vorige week werd bekend dat Van Wijk zijn loopbaan binnen Vitesse gaat vervolgen als directeur Financiën en Bedrijfsvoering. “Hiermee volg ik mijn hart en gevoel. Ik heb met veel energie leidinggegeven aan Vitesse, maar ik heb geconcludeerd dat de andere rol mij het beste past. Totdat de ontstane vacature is ingevuld zal ik mijn huidige functie in al haar facetten blijven vervullen”, maakt Van Wijk duidelijk. Hij wil verder nog één ander ding kwijt. “We balen ervan dat er voorlopig geen uitsupporters welkom zijn bij Europese duels. We hadden graag gezien dat supporters met ons konden meereizen in de UEFA Conference League. Wat zou het toch mooi zijn als dat dit seizoen alsnog mogelijk zal worden.”

Verlenging Jan Fiesser

Tijdens het trainingskamp maakte Vitesse ook wereldkundig dat Johannes Spors zijn contract tot 2024 verlengd heeft. “Ik voel me thuis bij deze club en ben verheugd dat ik mijn ideeën en filosofie hier nog jaren kan implementeren”, sprak de technisch directeur, die daags na zijn verlenging ook verdediger Tomáš Hájek zag bijtekenen in Zeeland. Spors: “We hebben daar een geslaagd trainingskamp gehad. De eerste twee oefenduels gingen verloren (1-3 tegen AEK Athene en Lokomotiva Zagreb, red.), maar het was een zeer nuttige week. Dit soort tegenstanders zullen we namelijk ook treffen in Europa.”

Met het aantrekken van Dick Schreuder, Edwin Zoetebier en Marink Reedijk werd de staf onlangs compleet gemaakt. Spors. “Ik zie de stafleden in de eerste weken van de voorbereiding uitstekend en als een team met elkaar samenwerken. Wat dat betreft kan ik ook nog bekendmaken dat we met assistent-trainer Jan Fiesser overeenstemming hebben bereikt over een nieuw contract. We zijn zeer content met de bijdrage van Jan en zijn blij dat hij tot medio 2023 gaat verlengen.” Fiesser (34) ging in de zomer van 2020 aan de slag bij Vitesse, nadat hij de meeste trainerservaring had opgedaan bij Eintracht Frankfurt.

#GeenBrugTeVer

Exact twee weken geleden werd de seizoenkaartcampagne van Vitesse gelanceerd. Commercieel directeur Peter Rovers is tevreden over de start van #GeenBrugTeVer. “We verwachten het totale aantal van vorig seizoen vandaag of morgen al te bereiken. Het is mooi dat de supporters, op initiatief van Vak112, de campagne een extra boost hebben gegeven met de corteo. Deze actie illustreert tevens dat de relatie met de achterban op dit moment erg goed is. We zijn de supporters dankbaar dat ze de campagne ondersteunen.”

De tekst ‘Geen brug te ver’ is deze weken veelvuldig te zien bij Vitesse. De slogan pronkt bij de eerste oefenduels zelfs op de wedstrijdshirts. In het verlengde hiervan geeft Rovers aan dat Vitesse en hoofdsponsor Waterontharder.com in gesprek zijn over een andere invulling van het onderlinge partnership. “De partner is tevreden over de relatie en samenwerking met Vitesse, maar moet ook kijken naar de impact van het hoofdsponsorschap op het marketingbudget. Daarom lopen er inmiddels met diverse partijen gesprekken over het hoofdsponsorschap.”

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse - BB/V12 - SV

Hoofdsponsor: