28 februari 2020 In de media

Directie-update: van Wijk ruim een jaar algemeen directeur

Pascal van Wijk is inmiddels ruim een jaar algemeen directeur van Vitesse. In een nieuwe directie-update blikt Van Wijk terug op zijn eerste twaalf maanden als directeur en kijkt hij vooruit naar hoe de club er voor staat. Dit doet Van Wijk middels een open brief naar alle supporters.
Beste supporters, als ik terugdenk aan de afgelopen twaalf maanden springen er twee gedachtes uit: wat is er een hoop gebeurd en bovenal, wat ben ik trots om algemeen directeur te mogen zijn van onze prachtige club. Natuurlijk was het voor mij even wennen in een nieuwe rol. Je komt op plekken waar je in een andere functie niet komt en je spreekt met mensen die je voorheen niet of minder frequent zou treffen.

Dit seizoen kunnen we omschrijven als een seizoen die volop in beweging is. Na een fantastische seizoenstart, vielen we terug met het vertrek van Leonid Slutskiy als gevolg. Inmiddels richten we ons met Edward Sturing aan het roer op het behalen van de play-offs en daarmee hopelijk ook het plaatsen voor Europees voetbal.

Geel-swert
Een belangrijke pijler is de zichtbaarheid in en betrokkenheid met Arnhem en de regio. In mijn visie zie ik een stad voor me, die geel-zwart gekleurd is. En niet alleen de stad Arnhem, maar ook de omliggende gebieden. Het doet mij daarom bijzonder goed dat enkele weken geleden en ook in deze periode, mede dankzij Gemeente Arnhem, er tientallen Vitesse-vlaggen in Arnhem wapperen. Van het station tot de Jansbuitensingel en van de Rijnkade tot het Airborneplein. De geel-zwarte vlaggen wapperen trots in Arnhem.

Daarnaast zijn we met Vitesse Betrokken dagelijks in de wijken te vinden met diverse projecten. Na de zomer breidt het project Vitesse Goals zelfs uit naar nog meer scholen in Arnhem. Ook staat het project Vitesse Werkt! weer op het punt van beginnen en is Vitesse Fit onlangs weer gestart.

Ook de nu al bijna veertig partnerclubs van Vitesse kunnen bijdragen aan het nog meer geel-zwart kleuren van de regio. Want samen zijn we Vitesse. Samen zijn we trots op onze club en dragen wij dat uit. Dat kwam afgelopen woensdag mooi tot uiting bij het Partnerclubtoernooi op Papendal. Zo’n twintig partnerclubs namen met hun JO8-1 teams deel aan het toernooi.

Kippenvel
Meer dan eens heb ik het afgelopen half jaar kippenvel gehad. De ontsteltenis was groot op zondag 11 augustus, toen bekend werd dat Dejan Curovic plotseling en veel te vroeg was overleden. DJ Superstar werd slechts 51 jaar. Iedereen in en rondom de club was verslagen. Het bracht bijzonder veel teweeg. Het verdriet en het kippenvel maakte langzaam plaats voor trots. Trots op wat DJ Superstar voor Vitesse heeft betekend. En ook trots hoe iedereen in en rondom de club met het overlijden van dit clubicoon omging. De herdenking tijdens Vitesse vs PEC Zwolle was bijzonder indrukwekkend. Een hoop oud spelers, waaronder Nikos Machlas die voor de eerste keer sinds zijn vertrek uit Arnhem terugkeerde, woonden de herdenking bij. Supporters hadden een prachtig spandoek gemaakt, wat het eerbetoon extra kracht bijzette. De club en haar supporters lieten zich van haar allerbeste kant zien.

Die gepaste trots kwam in september wederom in alle poriën tot uiting. September, natuurlijk de maand die volledig in het teken staat van Airborne. Het maakt mij als algemeen directeur waanzinnig trots als ik zie hoe de club en alle supporters, in samenspraak met Supportersvereniging Vitesse, met de veteranen omgaan. Van het speciale Airborne-shirt tot een staande ovatie bij binnenkomst van de veteranen. En van prachtige spandoeken tot het lied We’ll meet again na de wedstrijd. Het vieren van onze vrijheid en eren van diegenen die hebben gevochten voor onze vrijheid is een groot goed.

Toekomst
Enerzijds is dit een mooi moment om terug te kijken, maar als algemeen directeur kijk je ook altijd vooruit. Het vizier moet gericht zijn op de middellange en lange termijn. Het belangrijkste op dit moment is de aanstelling van de juiste personen op de cruciale voetbalposities. Dit proces pakken we achter de schermen zorgvuldig aan. Zodra we meer kunnen zeggen hierover, melden we dat uiteraard. Daarnaast ligt de focus op het bereiken van de play-offs en daarna het behalen van Europees voetbal. Dat is een doelstelling die past bij een club als Vitesse. Ook blijft het stadiondossier op de achtergrond onze aandacht hebben.

Tevens blijven we de koers volgen, om financieel beter in balans te komen. We streven ernaar om de inkomsten te vergroten en de kosten te reduceren, om op die manier de continuïteit van onze mooie club te blijven waarborgen. Met onder meer enkele transfers en een aantal interessante partnerships maken we stappen in de goede richting.

Prijsverlaging busreizen
Een mooie ontwikkeling voor de club en alle supporters is dat, op initiatief van Supportersvereniging Vitesse, de prijzen voor het busvervoer naar uitwedstrijden de rest van dit seizoen structureel zijn verlaagd. De afgelopen seizoenen gingen steeds meer supporters mee naar uitwedstrijden. Met de geste vanuit de club en de Supportersvereniging blijft deze trend zich hopelijk doorzetten en worden meer en meer supporters in de gelegenheid gesteld om uitwedstrijden te bezoeken. Te beginnen bij de uitwedstrijd van zaterdag tegen PEC Zwolle, waar de ploeg op de steun van een uitverkocht uitvak kan rekenen! Laten we hopen dat het voor alle Vitessenaren een succesvolle avond gaat worden in Zwolle.

Pascal van Wijk
algemeen directeur Vitesse

 
Vitesse / foto’s SV en Vitesse

Hoofdsponsor: