13 april 2016 In de media

Directie Vitesse: ‘We hebben met ons volle verstand voor Rob Maas gekozen’

Fans roerden zich nadrukkelijk tijdens het vorige thuisduel. Veel kritsche pijlen richten zich op trainer Rob Maas. ‘Wij snappen de teleurstelling’, zegt directeur Joost de Wit.
In thuiswedstrijden presteert Vitesse na de winterstop ronduit teleurstellend. Ook het frisse, dominante en creatieve voetbal is verdwenen. Uit zes wedstrijden onder leiding van Rob Maas in het eigen Gelredome behaalde Vitesse één overwinning. Dat was tegen een zwak en ongemotiveerd Heerenveen.

Begrip
Zaterdag werden spelers en trainers uitgejouwd en weggehoond na het teleurstellende 2-2 gelijkspel tegen ADO Den Haag. 'Wij snappen die teleurstelling, maar ik hoop dat de mensen hun steun komend weekend weer geven aan het team. Dat is hard nodig', reageert algemeen directeur De Wit.

Druk neemt toe
Zaterdag wacht, opnieuw in Gelredome, het uitstekend presterende Heracles Almelo. De druk op Vitesse neemt toe nu de reguliere competitie nog maar vier speelronden kent. De ploeg van Maas dreigt de belangrijke play-offs om Europees voetbal mis te lopen en dat zou betekenen dat het seizoen in Arnhem mislukt is.

Volle verstand
De kritische pijlen in de media en van opvallend veel fans richten zich vooral op Maas. 'Ook wij zijn teleurgesteld', zegt De Wit. 'We hebben met ons volle verstand voor Rob gekozen. We zullen het gewoon blijven volgen en kijken hoe we verder gaan.'

Erwin van de Looi
Prangende vraag is daarom of de positie van Maas ter discussie staat. In eerste instantie wil de directie niet zeggen of zij 100 procent achter Maas staat. 'Dat zijn van die vragen.' Om er na een kleine pauze aan toe te voegen: 'Natuurlijk steun ik hem. We hebben Rob niet voor niets aangesteld. Hij is onze trainer en blijft onze trainer.'

In de wandelgangen wordt onder meer de naam van Erwin van de Looi genoemd als eventuele opvolger van Maas. De oud-speler van Vitesse vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. 'Op geruchten gaan we niet in', aldus De Wit.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: