1 februari 2015 In de media

Djurdjevic schiet Vitesse terecht langs Ajax

Vitesse heeft vanmiddag volkomen verdiend van Ajax gewonnen. Het strijdvaardige team van hoofdtrainer Peter Bosz knokte keihard voor de punten en met succes.
Nadat de ploeg in de rust met een 0-0 stand van het veld ging wist het in de slotfase na vele kansen te scoren. Uros Djurdjevic schoot de bal keihard binnen waardoor Vitesse drie hele belangrijke punten binnensleepte.

Zondag 1 februari trapte Vitesse af tegen Ajax. Na de afwezigheid van Bertrand Traore door deelname aan de Afrika Cup, keerde hij vandaag weer terug in de basis. Dat zorgde al in het begin van de wedstrijd voor de nodige dreiging vanuit de Arnhemmers. Een bal van Dan Mori bereikte Traore maar die liep randje buitenspel. Niet veel later belandde een bal van Traore in de handen van Ajax-doelman Jasper Cillessen. Ook een vrije trap van Marko Vejinovic wist Vitesse niet op voorsprong te zetten. De bal ging over het doel van de Amsterdammers. Het schot van Vako dat volgde ging rakelings langs het doel van de ploeg uit Amsterdam.

Op jacht naar de eerste treffer was het niet Ajax dat een doelpunt van Vitesse wist te voorkomen. Een schot van Davy Pröpper werd geblokt door scheidsrechter Pieter Vink. Een paar minuten later volgde een goede actie van Denys Ollinyk, maar de bal kwam tegen de hand van Van der Hoorn. Ondanks de dominantie van de Arnhemmers beloonde de ploeg zichzelf niet in de eerste helft en ging hierdoor met een 0-0 stand rusten.

Na de rust zette de ploeg van hoofdtrainer Peter Bosz het goede spel voort. Na een geweldige actie van Pröpper ging de bal via het hoofd van Ollinyk over het doel. Vitesse creerden volop kansen en was oppermachtig in eigen huis. Een keihard schot van Vejinovic belandde in het zijnet terecht en ook Jan-Arie van de Heijden werd gevaarlijk voor het doel van Cillessen.

In de slotfase van de wedstrijd was het dan eindelijk raak. Rochdi Achenteh gaf de bal op Djurdjevic die de bal vervolgens keihard binnenschoot: 1-0. Bijna wist de Servier nogmaals tot scoren te komen, maar keeper Cillessen was net op tijd om te redden. In de laatste paar minuten weerde Eloy Room een schot van Anwar El Ghazi waardoor Vitesse de wedstrijd met 1-0 won.