10 september 2021 In de media

Doekhi fit en met top gevoel om te beginnen zondag tegen RKC uit!


Na de eerste interlandonderbreking van het seizoen 2021|2022 gaat komende zondag het tweede blok van start voor Vitesse. De Arnhemmers gaan op bezoek bij RKC Waalwijk, waar vorig jaar bij de seizoensouverture met 0-1 gewonnen werd dankzij een goal van Oussama Darfalou. Coach Thomas Letsch en de herstelde aanvoerder Danilho Doekhi hopen andermaal drie punten mee te nemen uit Noord-Brabant.

Iedereen op trainingsveld
Na een druk schema en een wedstrijd om snel te vergeten tegen Ajax was de timing van de interlandperiode prima voor Vitesse. “Het was goed om weer een langere periode met elkaar te kunnen trainen. Er was eerst ruimte voor wat ontspanning, maar we hebben ons daarna met intensieve trainingen voorbereid op de volle weken die eraan komen”, aldus Letsch. De oefenmeester verwelkomde internationals Eli Dasa, Nikolai Baden Frederiksen, Loïs Openda en Matúš Bero gedurende de week weer op Papendal.

Letsch staat zondag tegenover een gewaardeerde oud-collega. Joseph Oosting, vorig jaar nog zijn assistent, zwaait namelijk de scepter bij RKC Waalwijk. “Het is altijd prettig om hem te zien. Ik heb met plezier met hem samengewerkt. Tijdens de wedstrijd zullen we even geen vrienden zijn, maar daarvoor en daarna wel.”

Het doet Letsch deugd dat hij vrijdag een volledige spelersgroep op het trainingsveld heeft staan. “Voor de eerste keer in dit seizoen staat elke speler op het veld”, stelt de trainer. “Bij enkele gevallen moeten we wel kijken hoe het zich de komende dagen nog ontwikkelt. Zo is Million Manhoef bijvoorbeeld nog niet honderd procent fit”, vertelt Letsch.[/caption]

Doekhi is terug
Eén van de spelers die volledig hersteld is van zijn blessure, is Doekhi. “Het gaat goed; ik ben weer fit en voel me top”, verzekert de verdediger. Tijdens zijn kwetsuur zag hij Vitesse punten morsen in de Eredivisie, maar wel de groepsfase van de UEFA Europa Conference League behalen. “Het was lastig om te moeten toekijken en het team niet te kunnen helpen, maar ik heb de jongens zoveel mogelijk gesteund en ben bij alle wedstrijden geweest. Het is prachtig dat we de poulefase bereikt hebben. Dat is het podium waarop je graag wilt spelen”, besluit Doekhi. De captain heeft overigens een mooie mijlpaal in het zicht, met 96 officiële optredens voor Vitesse achter zijn naam.

RKC Waalwijk vs Vitesse
Vitesse wist de laatste twee uitwedstrijden tegen RKC Waalwijk in een overwinning om te zetten. De laatste keer dat de Arnhemmers driemaal op rij in Waalwijk wisten te winnen was tussen september 1995 en april 1999. De huidige nummer negen van de Eredivisie herbergt meerdere ex-Vitessenaren; naast Oosting hebben ook Alexander Büttner, Yassin Oukili en technisch directeur Mohammed Allach een Arnhems verleden.

RKC Waalwijk vs Vitesse begint zondag om 16.45 uur, aangezien het tijdstip onlangs iets naar achteren geschoven werd. Het duel wordt gefloten door scheidsrechter Jochem Kamphuis. De leidsman wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Kevin Bodde, vierde official Michael Eijgelsheim, VAR Sander van der Eijk en AVAR: Franca Overtoom.

RKC Waalwijk – Vitesse 0 – 1
Eredivisie 2020 – 2021
Mandemakers stadion Waalwijk

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: