12 maart 2021 In de media

Doekhi wacht met Vitesse en Oranje een prachtig einde van het seizoen

Voor Vitesse-verdediger Danilho Doekhi wacht mogelijk een heel mooi einde van het seizoen. Hij speelt met Vitesse nog om een ticket voor Europees voetbal, speelt op 18 april ook de bekerfinale tegen Ajax en mag met Jong Oranje deze maand mogelijk meedoen op het EK in Hongarije.

“Volgende week wordt de selectie bekend gemaakt voor de poulefase. Ik hoop dat ik daar wel bij zit”, lacht de verdediger van Vitesse. En eigenlijk gaat hij daar ook wel vanuit. “Ik moet natuurlijk mijn best blijven doen, maar ik ben er tot nu toe altijd bij geweest, dus dan wil je ook het einddoel (het EK) meemaken. ”

Jong Oranje speelt in de groepsfase tegen Roemenië, Duitsland en Hongarije. Een mooie test voor Doekhi, die dit jaar zich uitstekend ontwikkelt bij Vitesse. “Op dat EK kan ik mezelf dan ook weer meten met de beste spelers van mijn leeftijd. Dus dat EK is een hele mooie meetlat voor mij.”

En dan lonkt er dus een prachtig einde van het seizoen voor de geboren Rotterdammer. “Met Vitesse willen we zo hoog mogelijk eindigen en de beker winnen. Dus hopelijk doen we dat. En ik hoop ook dat we het met Jong Oranje goed doen, wat daarna gebeurt zie ik dan wel weer.”

Of hij dan na het EK van Oranje hoopt op een belletje van Frank de Boer? “Dat zou heel mooi zijn, maar daar houd ik nu nog geen rekening mee.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: