14 mei 2021 In de media

Doel bereikt, nu seizoen goed afsluiten

Nadat afgelopen donderdag in Sittard de vierde plaats en daarmee een Europees ticket werd veiliggesteld, is de druk er voor de laatste wedstrijd af. Desondanks wil de ploeg het seizoen goed afsluiten. Landskampioen Ajax is in GelreDome zondag 16 mei de tegenstander.

“Het is de eerste wedstrijd van het seizoen dat we relaxt kunnen voetballen”, aldus hoofdtrainer Thomas Letsch vrijdag op Papendal. “Natuurlijk willen we het seizoen op een goede manier afsluiten en daar gaan we alles aan doen. We gaan wel wat veranderen in de basisopstelling, maar het doel blijft hetzelfde en dat is winnen.”

Na het laatste fluitsignaal in Sittard was Letsch in eerste instantie niet blij. Kort daarna kwam het besef dat de vierde plaats en het doel bereikt was, en volgde de glimlach: “Eén wedstrijd voor het einde hebben we ons doel, Europees voetbal, bereikt en daar mogen we trots op zijn. Trots op dit resultaat dat we met z’n allen hebben behaald. Trots op de technisch directeur met het team dat er stond, trots op de staf, de spelers én de supporters. Onze terugkomst donderdagavond op Papendal was geweldig. Daar hebben we echt een fantastich gevoel aan overgehouden.”

Ook Riechedly Bazoer was zeer content met het bereiken van de doelstelling. “Ons doel aan het begin van het seizoen was een Europees ticket. Dat is gelukt en daar mogen we blij mee zijn. Tegen het einde van onze wedstrijd begreep ik vanaf de kant dat het 1-1 was gebleven in Almelo. Gelukkig scoorden we zelf nog de 3-3 voor een redelijk resultaat en was er de ontlading. Natuurlijk is de druk er zondag volledig vanaf, maar we willen als team goed afsluiten.”

Alle duels in speelronde 34 beginnen om 14.30 uur. Vitesse en Ajax staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: