6 juli 2018 In de media

Doelman Eduardo naar Vitesse

Vitesse neemt de Portugese doelman Eduardo dos Reis Carvalho komend seizoen op huurbasis over van Chelsea FC. De 35-jarige doelman is 36-voudig Portugees international en zat bij de selectie toen Portugal het EK in 2016 won.
Eduardo heeft een rijk voetballeven achter de rug. De doelman begon zijn professionele loopbaan in seizoen 2003|2004 bij het Portugese SC Braga. Via SC Beira-Mar, Vitória Setúbal FC en opnieuw SC Braga streek Eduardo in seizoen 2010|2011 neer in de Serie A bij het Italiaanse Genoa CFC. Na een jaar in Italië ging Eduardo naar de Portugese topclub Benfica. Via Istanbul Basaksehir keerde hij terug bij zijn oude ploeg SC Braga, om van daaruit de stap te maken naar Dinamo Zagreb. Na twee seizoenen in Kroatië, maakte Eduardo de afgelopen twee jaar onderdeel uit van Chelsea FC. Naast zijn 36 interlands voor Portugal, kwam Eduardo ook 46 keer uit in Europees verband.

Eduardo vertelt over zijn keuze voor Vitesse: “Na een aantal jaar bij Chelsea, hoop ik nu weer veel aan het spelen te komen. Ik kan met mijn ervaring rust brengen en de verdediging neerzetten. Ik sta te popelen om zo snel mogelijk aan te sluiten bij de groep.” Eduardo gaat spelen met rugnummer 1.

Technisch directeur Marc van Hintum: “We zijn blij met de komst van zo’n ervaren doelman. Eduardo is een internationaal gelouterde doelman. Dat hij over kwaliteiten beschikt, bewijzen zijn hoeveelheid optredens in het Portugees nationaal elftal wel. Daarnaast is het prettig dat we de selectie op alle posities minimaal dubbel bezet hebben. Uiteraard blijven we scherp op eventuele buitenkansjes die zich voordoen.”

Eduardo is de negende aanwinst voor Vitesse. Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou, Max Clark, Jake Clarke-Salter, Matus Bero, Danilho Doekhie en Hilary Gong werden ook al aan de selectie toegevoegd.

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: