24 juli 2021 In de media

Doelman Markus Schubert maakt zijn officieus debuut voor Vitesse

De nieuwe doelman van Vitesse Markus Schubert maakte vrijdagavond in het oefenduel met Go Ahead Eagles zijn eerste speelminuten voor de Arnhemmers.

De 23-jarige keeper komt transfervrij van Schalke 04 en zal gefaseerd gebracht worden door de technische staf van Vitesse. Hij is de beoogd opvolger van de naar Ajax vertrokken keeper Remko Pasveer.

‘Blij met mijn eerste minuten’

“Ik ben blij dat ik mijn eerste minuten voor Vitesse heb gemaakt”, deelde Schubert met De Gelderlander. “Mijn laatste wedstrijd is al even geleden. En het was goed om in het veld te ervaren hoe de tactiek en speelwijze is.”

Vitesse speelt zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen de Belgische tweedeklasser Lommel SK en sluit de laatste volle trainingweek af met een oefenduel tegen Vfl Bochum. Op 5 augustus wacht de eerste ‘echte’ wedstrijd die gelijk een hele belangrijke is: het thuisduel in de derde voorronde van de Conference League tegen de winnaar van de tweede ronde paring Dundalk FC of FCI Levadiar. “We hebben dus nog even om het fundament verder te verstevigen”, aldus Schubert.  “En natuurlijk zouden we graag nog een aantal zeges boeken.”

Keeperstrainer Edwin Zoetebier zag zijn pupil Schubert voor het eerst acteren in een officieuze wedstrijd van Vitesse

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: