13 maart 2017 In de media

Doelpunten Vitesse: primeurs voor Foor, Kruiswijk en Kashia

De grootste competitiezege van Vitesse, de 5-0 van vrijdag tegen Sparta, levert mooie primeurs op voor Navarone Foor, Guram Kashia en Arnold Kruiswijk.
Foor maakte vrijdag tegen Sparta zijn eerste eredivisiedoelpunt in GelreDome. Hij had er 846 minuten voor nodig, waarvan 656 voor Vitesse en 190 voor NEC. Foor scoorde buiten Arnhem dit seizoen ook nog drie keer: tegen FC Groningen, NEC en Go Ahead Eagles.

Eerste doelpunt 

Arnold Kruiswijk maakte tegen Sparta zijn eerste doelpunt in de eredivisie na 25.318 minuten (in 304 wedstrijden). Zijn kopbal was de eerste doelpoging van de verdediger in een competitieduel sinds 18 oktober 2014 tegen Willem II.

Kashia
Guram Kashia scoorde na 61 minuten voor Vitesse. Dat betekende de snelste 5-0 ooit van de Arnhemse club in een thuiswedstrijd in de eredivisie. De Georgiër heeft nu zeven seizoenen op rij gescoord voor Vitesse, de enige speler die ooit meer jaargangen op rij trefzeker was voor de Arnhemmers in de eredivisie is Matthew Amoah (8).

De grote zege leverde ook een primeur op voor trainer Henk Fraser. Voor het eerst won hij als coach een eredivisiewedstrijd met minstens vijf doelpunten verschil.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: