6 juli 2022 In de media

Dominik Oroz door uitzichtloze situatie verhuurd aan SK Sturm Graz


Vitesse heeft al meerdere maanden niet kunnen beschikken over Dominik Oroz, omdat de verdediger vanwege dienstplichtregels in Oostenrijk moest verblijven. Omdat er nog steeds geen zicht was op een terugkeer in Arnhem, is de 21-jarige speler voor het komende seizoen verhuurd aan SK Sturm Graz. Ook is zijn contract bij Vitesse met een jaar verlengd.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Hiermee komt er, voor nu, een einde aan een slepende en vervelende situatie. Als Vitesse zijnde hebben wij meermaals geprobeerd om Dominik terug te halen naar Nederland, maar dat is helaas niet gelukt. Als club hebben wij hier geen enkele invloed op kunnen uitoefenen. Dat is uiteraard frustrerend, ook met het oog op de bezetting in de achterhoede”, aldus Schmedes. “Met de wetenschap dat we dit kalenderjaar niet meer op Dominik hoefden te rekenen, is dit echter de meest verstandige uitkomst.”

Het contract van Oroz in Arnhem is verlengd tot medio 2024. Vitesse heeft daarbij opnieuw een optie voor nog een seizoen, maar de huurovereenkomst met SK Sturm Graz kent ook voorwaarden. Zo heeft de nummer twee van Oostenrijk komende winter een koopoptie, maar kan Vitesse de verdediger ook terughalen als deze niet geactiveerd wordt.

Oroz tekende in januari 2021 bij Vitesse, na periodes bij Wiener Sportklub, Austria Wien, First Vienna en FC Liefering. In Arnhem kwam de rechtspoot in anderhalf jaar tijd tot 43 officiële optredens, waaronder een bekerfinale en elf Europese duels. De verdediger produceerde drie goals, waarvan twee in de met 4-1 gewonnen Gelderse derby. Oroz is in Wenen geboren, maar is jeugdinternational van Kroatië.

Bron: / Foto's:

Hoofdsponsor: