7 februari 2021 In de media

Doorgaan bekerwedstrijd Vitesse nog onzeker

De KNVB heeft alle Eredivisiewedstrijden van zondag afgelast en mag nu vooruitkijken naar de wedstrijden die komende midweek op het programma staan. Of de bekerwedstrijden van de komende midweek doorgaan, laat de voetbalbond weten.

Tussen dinsdag en donderdag zou er ook gevoetbald moeten worden in Nederland: de KNVB Beker-kwartfinalewedstrijden Excelsior-Vitesse, NEC – VVV-Venlo, Ajax-PSV en sc Heerenveen-Feyenoord staan op het programma. Of die wedstrijden door kunnen gaan, moet later in de week blijken.

De KNVB zal in elk geval niet alle vier de kwartfinales tegelijk uit de planning halen. “We bekijken de situatie per speeldag. Als er in de loop van de week een verbetering van omstandigheden is, zou het zonde zijn als het hele programma eruit zou zijn gegooid”, laat woordvoerder Jan Bluyssen weten aan De Telegraaf.

De voetbalbond zal ook nog een nieuwe datum moeten vinden voor de wedstrijden Ajax-FC Utrecht, FC Groningen-Feyenoord, Willem II-ADO Den Haag en VVV-Venlo – Sparta. Vooral met Ajax-FC Utrecht belooft dat een flinke puzzel te worden. Bluyssen sluit niet uit dat die wedstrijd eind april pas ingehaald wordt, aangezien Ajax nog op drie fronten actief is, liet hij zaterdag al weten.

Bron: Voetbalprimeur - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: