12 november 2012 In de media

Douglas: “Nee, Bony was geen speciaal thema”

FC Twente liet zondagmiddag zien hoe Wilfried Bony afgestopt moet worden. De topschutter van de Eredivisie, die in elf duels twaalf keer scoorde, kwam er tegen de nieuwe koploper niet aan te pas.
"Nee, Bony was in de voorbespreking geen speciaal thema", zegt Douglas tegen Sp!ts. "We weten natuurlijk sowieso wel dat hij een levensgevaarlijke spits is. Als hij één kans krijgt, schiet hij ‘m binnen. Maar Rasmus (Bengtsson, red.) en ik gaven hem geen enkele ruimte."

"Tactisch erg sterk van ons"
"Bony wisselde vaak van positie met de tweede spits Jonathan Reis, maar wij lieten ons daardoor niet afleiden en bleven gewoon in onze eigen zone lopen. Wout (Brama, red.) speelde vlak voor ons en dook af en toe ook achter ons op. Daardoor speelden we eigenlijk met drie verdedigers tegen twee spitsen, dat maakte het voor ons gemakkelijker.”

"Bony is zo ongelooflijk sterk", vervolgt de tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan. "Hij wil het liefst de bal in zijn voeten hebben, terwijl hij een verdediger in zijn rug voelt. Dankzij onze defensieve middenvelders kreeg hij daar nauwelijks de kans toe. Dat was tactisch erg sterk van ons. Volgens mij heeft Vitesse maar één echte kans gehad."

"Het lag niet aan de Twente-defensie"
"Nee, het was voor mij niet moeilijk om tegen de verdedigers van Twente te spelen", reageert Bony zelf. "Twente is geen kleine tegenstander. Als je niet kunt winnen, dan moet je maar gelijk spelen. Er was vandaag niemand die risico’s wilde nemen, dan wordt het voor spitsen altijd een lastige wedstrijd."

Theo Janssen nam de ijzersterke spits in elk geval niets kwalijk. "Hij was tegen Ajax mede dankzij zijn twee doelpunten geweldig, nu was het allemaal wat minder. Vorige week een 9, tegen Twente een 6. Dat kan gebeuren natuurlijk, want we moeten niet van hem verwachten dat hij er elke week een paar in schiet. Nee, dat het vandaag niet lukte lag niet aan de verdedigers van Twente."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: