13 augustus 2010 In de media

Draai van Vitesse wekt wrevel bij Velthuizen

Piet Velthuizen is enorm teleurgesteld in Vitesse. Een onwillig houding van de Arnhemse club blokkeert zijn gewenste overstap naar Hércules Alicante. ‘Opeens zeggen ze dat ik niet meer te koop ben.’


Toen Velthuizen hoorde van de interesse uit de Primera División, was de Oranje-international meteen enthousiast. 'Ik ben 23, wil graag een stap maken, en dan is het een droom om in de hoogste Spaanse competitie te kunnen spelen', zegt Velthuizen tegen Voetbal International.

Tot onderhandelingen met de club uit Alicante kwam het nog niet. 'Maar het pakket voorwaarden waarover mijn zaakwaarnemer heeft gehoord, is zeer aantrekkelijk', aldus Velthuizen. 'Ik heb niet het gevoel dat het tussen mij en de club een lastig verhaal wordt.'

Of Vitesse ook overeenstemming met Hércules Alicante bereikt is voorlopig de vraag. 'Het is niet eens zo dat ze een bod hebben afgewezen, ze willen niet eens meer over een transfer praten, hebben ze laten weten. Opeens zeggen ze dat ik niet te koop ben', zegt de doelman.

De houding van de Arnhemmers wekt veel onvrede bij de doelman. 'De manier waarop is heel apart. De hele voorbereiding hebben ze me aangeboden bij andere clubs, en dat voelde vreemd omdat ik een clubman ben', vertelt Velthuizen. 'En nu ik eenmaal gewend ben aan het idee dat ik wel eens ergens anders kan gaan spelen, en een mooie club gevonden heb, gaat het opeens niet door. Daar is weinig logisch in te ontdekken. Of ik boos ben? Nee, maar wel enorm teleurgesteld.' 


Piet Velthuizen hekelt houding van Vitesse

Piet Velthuizen is teleurgesteld in de clubleiding van Vitesse. De 23-jarige doelman kan vertrekken naar Hércules Alicante, maar ziet zijn droomtransfer naar de Primera Division geblokkeerd worden door Vitesse.

„Ineens zeggen ze dat ik niet meer te koop ben”, foetert Velthuizen. „Tijdens de voorbereiding op dit seizoen wilde Vitesse me wel verkopen. Ze hebben me aangeboden bij andere clubs. Ik vond het eerst rot om verkocht te worden, want ik speel al veertien jaar bij Vitesse. Het is toch mijn club. Inmiddels heb ik me erop ingesteld dat Vitesse me wil verkopen. En nu komt er een mooie club voor mij en dan wil Vitesse in één keer niet meer praten. Dat is toch vreemd?”

Hércules Alicante promoveerde vorig seizoen naar de Primera Division. Velthuizen: „Ik heb zelf niet gesproken met Hércules, maar mijn zaakwaarnemer wel. De ambities van de club staan me aan. En het is een droom van mij om in de Spaanse competitie te kunnen spelen.”

Velthuizen is bij Vitesse bezig aan zijn laatste contractjaar. Komende zomer is de international dus transfervrij. Vitesse heeft hem geen nieuwe aanbieding gedaan.

Ted van Leeuwen, de persoon die bij Vitesse over transferzaken gaat, was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

VI.nl / De Gelderlander

Hoofdsponsor: