18 augustus 2016 In de media

Dreigend vertrek Qazaishvili en Nakamba lijkt van de baan

Het is rustig aan de onderhandelingstafel bij Vitesse en dat lijkt de rest van de maand zo te blijven.
Om middenvelders Valeri Qazaishvili en Marvelous Nakamba is veel te doen, maar het ziet er niet naar uit dat zij in de komende twee weken nog getransfereerd zullen worden. Van de één komt Vitesse niet af en van de ander wil Vitesse niet af. ,,We zullen alleen nog reageren", zegt algemeen directeur Joost de Wit.

Toen Navarone Foor afgelopen zomer transfervrij werd weggeplukt bij aartsrivaal NEC, dacht Vitesse de nieuwe nummer tien voor dit seizoen binnengehaald te hebben. Niets leek Valeri ('Vako') Qazaishvili namelijk nog in Arnhem te kunnen houden. De Georgische clubtopscorer van het voorbije seizoen sprak openlijk uit na vijf jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en ook Vitesse wilde graag meewerken aan een transfer. Qazaishvili heeft een contract tot medio 2018 en door hem nog deze zomer te verkopen voorkomt Vitesse dat zijn waarde daalt als hij richting zijn laatste contractjaar gaat.

Het management van de schaduwspits schermt met continue belangstelling. "Er is wel het één en ander voorbijgekomen, maar de juiste club zat daar nog niet bij. Vako wil geen stap maken om een stap te maken. Het moet vooral een sportieve verbetering zijn en als die uitdaging zich niet voordoet, blijft hij liever bij Vitesse. We verwachten eigenlijk niet dat hij nog vertrekt."

Ook een andere middenvelder, Nakamba, lijkt vooralsnog 'gewoon' bij Vitesse te blijven. De spelmaker werd de voorbije weken veelvuldig gelinkt aan RSC Anderlecht. Nakamba zou de opvolger moeten worden van Steven Defour. Die middenvelder is inmiddels vertrokken naar het Engelse Burnley, maar de Belgen zijn andere opties aan het bekijken, onder meer omdat ze niet aan de vraagprijs van Vitesse willen voldoen.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: