27 februari 2010 In de media

Drie goals El Hamdaoui vellen Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond een kansloze nederlaag moeten incasseren tegen AZ. Mounir El Hamdaoui was de grote man aan Alkmaarse zijde. De aanvaller maakte alledrie de treffers en pakte daarmee de verdiende winst op de Arnhemmers: 0-3.

Vitesse had het vanaf de eerste minuut lastig met de regerend landskampioen. Het met veel beweging acterende AZ, veelal in de persoon van Dembélé, maakte het Vitesse knap lastig. Niet alleen Vitesse, maar ook AZ maakte veel fouten in de passing waardoor echt grote kansen schaars waren. El Hamdoui schoot voorlangs en Hofs zag zijn kopbal door Rmero over worden getikt.

De grootste kans was van Rasmus Elm, maar hij zag zijn vrije trap schitterend gered worden door Piet Velthuizen. Pal voor rust was het echter wel raak voor de gasten uit Alkmaar. Vitesse timede verkeerd bij een voorzet en de losliggende bal werd hard en hoog binnengeramd door Mounir El Hamdaoui: 0-1. Na rust deed de aanvaller het nog eens dunnetjes over en binnen het kwartier zette hij AZ op 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Vitesse probeerde met diverse wissels terug in de wedstrijd te komen, maar het was helaas niet bij machte om het tij te doen keren.

Theo Bos: "Het gevoel van de laatste twee thuiswedstrijden wilden we vanavond op een positieve manier doorzetten. We hoopten ditmaal wat meer te krijgen. In een wedstrijd die lang weinig gevaarlijke momenten kende, kwamen wij op een wel heel slecht moment achter. Ook de tweede treffer, waarvan ik vanaf mijn positie aan buitenspel dacht, viel op een verkeerd moment. Ik vroeg het nog aan de grensrechter en hij zei ook dat hij twijfelde en daarom liet doorspelen. Helaas hebben we vanavond weer een kans laten liggen op punten. Volgende week wordt de wedstrijd in Den Haag een hele belangrijke."

Vitesse – AZ 0-0 (0-0)
’45, ’49, ’57 El Hamdoui 0-1, 0-2 en 0-3

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 17.555
Gele kaarten: Stevanovic, Van Diermen, Greene (Vitesse), Schaars (AZ)