17 februari 2010 In de media

Drost en Büttner haken af in duel met Jong Vitesse

Jong Vitesse/AGOVV heeft gistermiddag met 5-2 verloren van eerste divisionist AGOVV. Selectiespelers Jeroen Drost en Alexander Büttner speelden het duel niet uit.

Drost klaagde over hoofdpijn, Büttner kreeg last van de hamstrings. "Volgens mij valt het wel mee, maar in een oefenduel neem ik geen risico. Dan wissel je uit voorzorg", aldus trainer Hans van Arum.

De wedstrijd tegen AGOVV had plaats op het kunstgrasveld van zaterdagvereniging Lunteren. Voor de beloften van Vitesse/AGOVV was het pas de tweede wedstrijd in 2010. Alleen het competitieduel in Alkmaar tegen Jong AZ vorige week (3-0 verlies) werd niet afgelast. "Ik was heel blij met het oefenduel. Op een gegeven moment wil je toch weer wedstrijden spelen. Ik heb vooral de jongens ingezet die in de competitie weinig aan spelen toekomen."

Van Arum wilde de van AGOVV teruggekeerde Sebastiaan van der Sman een kans geven, maar die was ziek. Jeugdkeeper Patrick Jansen nam zijn plaats in. "Dat was voor mij een logische keuze. Ronald Graafland had vanochtend al getraind en Eloy Room speelt in de competitie."

Ook selectiespelers Giovanni Gravenbeek en Gino Felixdaal kregen veel speelminuten van Van Arum, die geen probleem maakte van de nederlaag. "We hebben te veel doelpunten tegen gekregen. Maar ik speelde met veel jonge jongens en dan is het logisch dat je het tegen een goed draaiend AGOVV erg lastig krijgt."

Voor Jong Vitesse/AGOVV scoorden Soufiane Laghmouchi en Ted Heijckmann. Het eerstvolgende competitieduel voor de beloften is maandag tegen Jong NEC.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: