13 december 2010 In de media

Drost vertrekt bij Vitesse

Jeroen Drost verwacht in de win­terstop te vertrekken bij Vitesse. De verdediger komt niet of nau­welijks voor in de plannen van de nieuwe trainer Albert Ferrer en heeft zijn zaakwaarnemer in­middels op pad gestuurd.

Tijdens de thuiswed­strijd tegen Ajax (0-1) zat Drost (23) gisteren voor de eerste keer bij de selectie sinds de komst van Fer­rer. Hij bleef negentig minuten op de bank.
„Ik ga er vanuit dat ik in de winter vertrek”, zei Drost na de partij. „Het is onderhand duidelijk wie er wel en niet in de plannen van de trainer voorkomen. En er komen in de winter weer zes, zeven spe­lers bij. Ik wil aan spelen toeko­men en dat zie ik hier niet gebeu­ren.”

Drost heeft bij Vitesse een con­tract tot medio 2012. Hij zal zeker niet de enige speler zijn die tijdens de winterstop zal verdwijnen uit de Arnhemse selectie. Clubbaas Merab Zjordania heeft de komst van een handvol nieuwelingen aan­gekondigd en Ferrer wil de selectie sowieso al terugbrengen van 26 tot 22 spelers.

De trainer wil nog voor de kerst aangeven welke voetballers van hem mogen verkassen. Tegen Ajax vielen Lasse Nilsson, Civard Sprockel en Arsenal-huurling Nar­cer Barazite buiten de selectie. Net als de niet wedstrijdfitte spelers Alexander Büttner (werd voor het duel met Ajax getest, had anders in de basis gestaan), Rogier Mol­hoek, Sinan Kaloglu en Kevin van Diermen.

Wiljan Pluim stond de vorige twee wedstrijden nog in de basis, maar gisteren moest hij het doen met een invalbeurt. „Ik kon het de­ze week tijdens de trainingen al een beetje merken, dus ik had er rekening mee gehouden dat ik niet in de basis zou staan”, aldus Pluim, die in de spits van het elftal stuivertje wisselt met Marcus Pe­dersen.

De positie van de geboren Zwolle­naar blijft opvallend, aangezien hij geen geboren aanvalsleider is. „Dat vindt bijna iedereen, dat ik meer een middenvelder ben”, stelde Pluim gisteren. „Ik heb wel het ge­voel dat ik als spits kan spelen, maar ik ben geen typische spits, zoals Marcus dat wel is. Af en toe is het natuurlijk wel frustrerend, dat je niet op je eigen positie speelt. Maar ik heb er geen pro­bleem mee in de spits te staan.”

Pluim heeft met Ferrer gesproken over zijn voorkeur. „Ik heb het aan­gegeven, maar hij beslist. Als hij me beter vindt in de spits, dan heb ik niets te vertellen”, aldus Pluim, die in de lopende competi­tie op twee treffers staat.

Pedersen en Pluim krijgen in de winterstop zeer waarschijnlijk ge­zelschap in de frontlinie, want Fer­rer ziet graag dat een nummer ne­gen toegevoegd wordt aan zijn spe­lersgroep. Na het treffen met Ajax toonde Pluim zich niet bijster on­der de indruk van dat vooruit­zicht.

„ Als er een spits wordt gehaald, dan betekent dat dat er een concur­rent bij komt. Meer niet”, aldus Pluim, die onder contract staat tot medio 2013. Over de komende stoelendans maakt hij zich geen zorgen. „Ik weet dat ik van waarde kan zijn voor het elftal. Als Vitesse andere plannen heeft, dan hoor ik het wel.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: